Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 november 2015

Is retail voltooid verleden tijd?

Retailtraining, de trainings- en opleidingsorganisatie, viert haar tienjarig bestaan en organiseert gedurende het jubileumjaar voor haar relaties een aantal interessante lezingen. De bijeenkomst van 6 november stond in het teken van opmars van de bestel- en betaal-
apps en wat dit betekent voor de fysieke winkels. Dit meldt Retailtraining in een persbericht aan Careality.

retailtrainingRetailtraining werd in 2005 in het leven geroepen door Gerrit Jan Bargeman; hij startte met het geven van trainingen voor winkel-
medewerkers. Al snel groeide het bedrijf en zocht Bargeman de samenwerking met retailprofessionals Ronald Bangma en Maria Boelens. Bangma, opleidingskundige en gepokt en gemazeld in het trainingsvak en Boelens, bekend auteur van het boek ‘Klanten komen altijd van rechts’, verzorgen samen met Bargeman op persoonlijke en onderscheidende wijze training en coaching voor retailmedewerkers. Inmiddels hebben vele retailorganisaties de weg gevonden naar de drie enthousiaste ondernemers: zo mag Retailtraining gevestigde namen als o.a. Agriretail, Rosada, Vrijbuiter, Van Haren, eyes + more en Op=Op Voordeelshop tot haar klantenkring rekenen.

Om het tienjarig jubileum kracht bij te zetten nodigde het bedrijf haar relaties uit voor een interessante lezing over de toekomst van de Retailbranche: wint online het van offline? Met de stelling ‘Is retail voltooid verleden tijd?’ nam Thomas Brinkman de aanwezigen o.a. mee in zijn dagelijkse werk; het verder doorontwikkelen van bestel- en betaalmogelijkheden tot generieke platforms die actief de consument met relevante informatie en aanbiedingen benaderen. Brinkman, founder en Commercieel Directeur van de succesvolle bestel- en betaalapp MyOrder verkocht in 2013 80% van de aandelen aan Rabobank en is nu als Commercieel Directeur verbonden aan het bedrijf. Met deze deal versterkte de bank zijn positie op de mobiele betaalmarkt.

Tijdens de lezing lichtte Brinkman toe hoe de online ontwikkelingen, in tegenstelling tot dat wat velen denken, de fysieke winkels kunnen helpen meer traffic te genereren. Door bijvoorbeeld afzonderlijke retailers in een binnenstad met elkaar te verbinden in gezamenlijke online platforms kunnen zij elkaar versterken en de klant in huis halen en houden. Gaat het nu nog om apps op smartphones, in de toekomst, voorspelde Brinkman, stappen we af van de beeldschermen, gaan we kopen en betalen via onze brilmontuur, laten we de koelkast het menu bestellen bij de supermarkt en geeft onze online agenda automatisch een seintje aan de pizzakoerier dat we moeten overwerken en geen tijd hebben om te koken. Gelukkig weet het pizzarestaurant wat je de vorige keren besteld hebt, dus ontvang je automatisch een passende suggestie op je telefoon. Met de gespaarde loyaltypunten betaal je vervolgens met één klik je parkeerkaartje en spaar je meteen voor korting bij de speelgoedzaak om de hoek. ‘Het lijkt zo ver weg, maar kijk eens naar hoe snel de ontwikkelingen de afgelopen jaren zich hebben opgevolgd. Ik denk dat retailers niet moeten afwachten maar actief hiermee aan de slag moeten’, aldus Gerrit Jan Bargeman. Ronald Bangma vult aan: ‘ Met het oog op de toekomst blijft het absoluut belangrijk om de medewerkers op de winkelvloer effectief te trainen. Ook al krijg je de klanten straks op wellicht heel andere wijze naar je winkel, eenmaal binnen verwachten zij toch dat zij persoonlijk en uitstekend bediend worden, daar verandert niets aan’. ‘Er is dus nu en in de toekomst letterlijk en figuurlijk werk aan de winkel’, sluit Maria Boelens af.

www.retailtraining.nl


Deel dit bericht:


Careality