Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
13 november 2015

Wingman Condoms steunt dance4life in aanloop naar Wereld Aids Dag

Iets goed doen voelde nog nooit zo lekker. Want nu is het mogelijk om zelf te genieten van veilige seks en tegelijkertijd bij te dragen aan een wereld zonder aids. In de aanloop naar Wereld Aids Dag (op 1 december) gaat van elk Wingman Condoms product dat wordt verkocht via de eigen website www.wingmancondoms.com 1 euro naar dance4life. Zo geniet de klant van het dunste, makkelijkst aan te brengen condoom ter wereld én gaat hij of zij samen met Wingman de strijd aan tegen aids. De actie loopt van 16 tot en met 30 november in de online shop van Wingman Condoms.

Prettig, gemakkelijk en veilig condoomgebruik
Wingman Condoms is sinds februari trotse partner van dance4life. Een logische samenwerking: beide partijen werken aan een wereld zonder aids en strijden ieder op hun eigen manier tegen deze ziekte. Beiden hebben als doel de weerstand tegen condoomgebruik weg te nemen en het gebruik van condooms te stimuleren. dance4life geeft seksuele voorlichting in meer dan twintig landen en maakt daarbij gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en te inspireren. Wingman Condoms heeft een condoom op de markt gebracht dat seks zo prettig en gemakkelijk mogelijk maakt. Het product neemt dankzij het hoge gebruiksgemak de drempel weg die veel mensen ervaren bij condoomgebruik.

Wingman condoms-dance4life logoGeen smoesjes meer mogelijk
Volgens Wingman valt dankzij een ‘slim’ condoomontwerp veel winst te behalen. “Het omdoen van een condoom is niet bepaald sexy en eindigt vaak ronduit in gehannes”, licht ontwerper en bedenker van Wingman Condoms Paul Breur toe. “Daarom ontwikkelden wij een compleet nieuw condoom dat je, ook in het donker, met één hand binnen twee seconden omdoet.” Het slimme ontwerp staat toe dat het condoom dunner is dan welke ook, wat zorgt voor een optimaler gevoel. Geen smoesjes meer mogelijk, Wingman neemt de bezwaren tegen seks met condoom weg.”

Condoomgebruik niet vanzelfsprekend
Wingman Condoms wil met de actie niet alleen financieel bijdragen aan de missie van dance4life, maar ook zorgen voor bewustwording rondom condoomgebruik. Iets wat nog steeds hard nodig is; hoewel het aantal nieuwe infecties en aidsdoden de laatste jaren is gedaald, raken er wereldwijd nog elke dag 5.500 mensen geïnfecteerd met aids. Ook in Nederland is een grondige aanpak belangrijk, stelt Eveline Aendekerk, directeur van dance4life. “Nog altijd gebruikt een kwart van de Nederlandse jongeren tussen de twaalf en 25 jaar nooit een condoom. Ook een aanzienlijk deel van volwassen Nederlanders vrijt onveilig. Met goede behandeling is aids inmiddels een chronische ziekte, maar daar moet niet lichtzinnig over gedacht worden. Door voor te lichten, wat we ook doen in samenwerking met Wingman Condoms, willen we gedragsverandering realiseren. Met een aidsvrije wereld als einddoel.”

Verkrijgbaarheid
Wingman condooms zijn online verkrijgbaar via www.wingmancondoms.com en onder andere bij condoomfabriek.nl, condoom.nl en bol.com. Ook worden ze verkocht bij de meeste drogisterijen en enkele speciaalzaken, zoals Etos, Kruidvat en Trekpleister. Ontdek meer over Wingman op www.wingmancondoms.com.

(zie tevens het gepubliceerde persbericht over Wingman Condoms van 1 december)


Deel dit bericht:


Careality