Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
2 december 2015

Alida Blokzijl (D.I.O.) 2e plaats in verkiezing ‘Beste zelfzorgadviseur 2015’

Alida Blokzijl, eigenaresse van D.I.O. drogisterij Zuidwolde in Zuidwolde, heeft op 1 december de 2de plaats behaald in de landelijke verkiezing ‘Beste Zelfzorgadviseur 2105’. Deze jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door het CBD en drogistenvakblad Lijfblad, heeft als doel om de drogist die zijn klanten het beste adviseert over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen in het zonnetje te zetten. De trotse Alida valt hiermee voor de tweede keer dit jaar in de prijzen. In september sleepte ze ook al de titel ‘Beste D.I.O. drogisterij van het jaar’ binnen. Een hele prestatie, want Alida opende de deuren van haar D.I.O. drogisterij nog maar in januari van dit jaar. Dit meldt Faco/DIO in een persbericht aan Careality.

Faco DIO Alida Blokzijl Beste ZZ-adviseur 2015 plek 2Alida Blokzijl was een van de ca. 120 drogisten die deelnamen aan deze verkiezing. De eerste ronde bestond uit een kennistest met 30 multiple choice vragen en 3 cases, deze test doorstond ze glansrijk. Met haar hoge score behoorde Alida tot de tien beste zelfzorg-
adviseurs en stootte ze door naar de tweede ronde. De tweede ronde was een bezoek van een mystery shopper. Deze mystery shopper legde haar een case voor van iemand die wilde stoppen met roken. Ook deze test deed ze uitstekend. Door goed door te vragen en de juiste vragen te stellen, gaf zij een uitgebreid en professioneel advies. Ook kreeg de mystery shopper aanvullende tips en leefregels mee. Wat de mystery shopper meteen opviel was dat Alida zeer klantvriendelijk was en uitgebreid de tijd nam om te helpen en te adviseren. Dit complete advies leverde Alida de maximaal haalbare score op en een plek in de finale.

In de finale stond Alida met nog twee drogisten oog in oog met de jury. Ze beantwoordde meerdere praktijkvragen en werd aan de tand gevoeld over de ethische dilemma’s van het drogisterijvak. Haar professionaliteit, haar uitstekende communicatieve vaardigheden, haar rust en zelfverzekerdheid vielen de jury op tijdens de pittige ondervraging. De jury vond ook dat Alida goed wist wanneer ze de klanten door moest verwijzen naar hun huisarts. “Een ervaren en servicegerichte vakvrouw die ervoor zorgt dat haar klanten verantwoorde zorg krijgen en altijd met het juiste persoonlijke advies, de juiste producten en een tevreden gevoel de deur uit gaan,” aldus het juryrapport. Alida mag zichzelf dan ook met trots rekenen tot de drie beste zelfzorgadviseurs van Nederland. Deze week zal Alida uit handen van de jury een bos bloemen, een bokaal, het juryrapport en een verkiezingsposter in ontvangst nemen.

In de verkiezing Beste Zelfzorgadviseur van het jaar staan kennis en gedegen advies geven over zelfzorggeneesmiddelen centraal. Met geneesmiddelen die zonder recept van een arts alleen verkrijgbaar zijn bij de drogist, moet zorgvuldig om worden gegaan. Foutief advies kan immers grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Alleen medewerkers van drogisterijen met het keurmerk ‘Erkend specialist in de zelfzorg’ mochten meedingen in deze verkiezing.


Deel dit bericht:


Careality