Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
31 december 2015

Leveringen vanuit DA hervat

Henk Castelijns a.i. Ned Drog Serv NDSVanaf vandaag zijn de leveringen vanuit de groothandel van DA richting de ondernemers  weer hervat. “De ondernemers hebben last gehad van de surseance van betaling, daar winden we geen doekjes om”, zegt Henk Castelijns (foto), directeur van de onlangs opgerichte NDS (Nederlandse Drogisterij Service). “De leveringen zijn op 23 december gestaakt maar we willen de lopende zaken weer zo snel mogelijk glad strijken voor de winkels en ondernemers.” De leveringen komen uit de voormalige groothandel van DA, zegt Castelijns. “Holland Pharma is meerderheids aandeelhouder en staat ons bij waar ze kunnen. Maar hun assortiment is weer anders dan dat van DA, vandaar dat deze activi-
teiten naast elkaar blijven plaatsvinden.”

Over de samenwerking met Faco/D.I.O. kan Castelijns vandaag nog geen nieuws brengen. “We spreken nu over een ‘letter of intent’ en zolang deze geldt, opereren we apart van elkaar.”

In de media wordt veel gespeculeerd over het faillisement van DA als een vooropgezette deal omdat de CEO van Mosadex, waar Holland Pharma een onderdeel van is, Castelijns’ jongere broer Ludwig Castelijns is. “Dat berust echt op puur toeval”, zegt Castelijns. “Er wordt veel over geschreven, maar ik vind het puur gemekker. Zodra duidelijk werd dat Mosadex en DA wat voor elkaar konden betekenen, hebben we afgesproken om niet met elkaar rond de onderhandelingstafel te zitten. De onderhandelingen werden vanuit DA door de aandeelhouders en later de bewindvoerder gedaan en vanuit Mosadex door CFO Ton van Hulst, dat is ook bij de curator opgetekend.

” Wat betreft het aantal ontslagen op het hoofdkantoor, gaan ook diverse verhalen rond. Er wordt zelfs geschreven dat er direct 250 mensen zijn ontslagen. Castelijns: “Zoveel mensen werken er niet eens op ons hoofdkantoor. We weten nog niet exact hoeveel mensen er mee kunnen naar de nieuwe organisatie, maar we streven ernaar om 2/3 van het aantal medewerkers te behouden, dus dan zouden zo’n 70 mensen op zoek moeten naar een nieuwe baan. We willen hierover zo snel mogelijk uitsluitsel bieden, want we willen niemand te lang in onzekerheid laten zitten.”


Deel dit bericht:


Careality