Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
7 januari 2016

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie NCV en CBD

CBD-NCV nj receptie 2016 zaal-opkomstCBD-NCV nj receptie jan 2016 v Welie v Ee en BoeijengaOp woensdag 6 januari 2016 vond de jaar-
lijkse nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) en het Centraal Bureau Drogisterij-
bedrijven (CBD) plaats. Hét platform voor een informele ontmoeting tussen handel en industrie aan het begin van het nieuwe jaar. De belangstelling was groot: circa 150 relaties van NCV en CBD waren naar Restaurant Groot Kievitsdal in Baarn afgereisd om te proosten op een succesvol en voorspoedig nieuwjaar. Dit melden de NCV en CBD gezamenlijk aan Careality.

Na een kort welkom kwamen de voorzitters van CBD en NCV aan het woord. Zij blikten terug op 2015 en gaven hun visie op het nieuwe jaar. NCV-voorzitter Monica van Ee vertelde dat tijdens het jubileumjaar van de NCV vooral maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal stond. Zo is recent het brancheplan verduurzaming verpakkingen vastgesteld, met plannen om de verpakkingen van de producten nóg verder te verduurzamen. Tevens leveren de NCV en haar leden al jaren een bijdrage aan de activiteiten aan de stichting Look Good..Feel Better; de stichting die zich richt op de uiterlijke verzorging van mensen met kanker. Voor het komend jaar blijven deze thema’s belangrijk net zoals het blijvend benadrukken van het belang en de beleving én dus de onmisbaarheid van cosmetica in ons leven.

Johan Boeijenga, de nieuwe voorzitter van het CBD per 6 januari, blikte terug op 2015, een roerig jaar in de retail. Vanuit het CBD zijn in 2015 diverse gezamenlijke activiteiten ontplooid in de branche. Kwaliteitszorg bij geneesmiddelenverkoop blijft daarbij een belangrijk speerpunt, met projecten zoals een nieuw nascholingsplatform, een richtlijn voor online geneesmiddelenverkoop en het doorontwikkelen van de adviesprotocollen in de drogisterij. De groeiende rol voor de drogist als schakel in de gezondheidszorg en de manier waarop daar invulling aan wordt gegeven, staan ook komend jaar centraal bij het CBD.

CBD (nj receptie met NCV jan 2016) stamppottenbuffetCBD (nj receptie met NCV 2016) Simon Rozendaal wetenschapredacteur ElsevierGastspreker was de heer Simon Rozendaal, wetenschaps-
redacteur van Elsevier sinds 1986 en auteur van het boek ‘Alles wordt beter! Nou ja, bijna alles’. Met keiharde cijfers liet Rozendaal zien dat er veel minder reden tot pessimisme is dan de media ons doen geloven. In zijn presentatie gaf Rozendaal aan wat er in de wereld allemaal de goede kant opgaat, hoe dat komt waarbij hij ook in ging op de vraag waarom bijna niemand dat gelooft. Een interessante visie die veel stof tot napraten gaf bij het inmiddels befaamde oud-Hollands stamppottenbuffet waar de receptie traditiegetrouw mee werd afgesloten.

(Foto’s: Bergh Fotografie, Hilversum)


Deel dit bericht:


Careality