Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
29 februari 2016

Landelijke Hoofdluisdag 2016: KlasseTV lanceert i.s.m. Prioderm lespakket ‘Het luizenleven’

Veel kinderen schamen zich als zij luizen hebben, terwijl dit helemaal nergens voor nodig is. Daarom heeft KlasseTV in samenwerking met Prioderm het lespakket ‘Het luizenleven’ ontwikkeld, bedoeld om de taboesfeer rondom luizen te doorbreken en de communicatie over luizen tussen kinderen, ouders en leerkrachten te bevorderen. De leerlingen leren over het leven en het uiterlijk van een luis, hoe je luizen kunt krijgen en hoe je er ook weer van af kunt komen. Dit schrijft Meda Pharma in een persbericht aan Careality.
Meda Pharma Prioderm_meisje met luizen
Hoofdluis komt veel voor bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit komt doordat kinderen vaak met hun hoofdjes bij elkaar zitten. Ook bij middelbare scholieren wordt vaak hoofdluis geconstateerd. Een mogelijke oorzaak? Het maken van selfies met vrienden en vriendinnen, waardoor hoofdluis gemakkelijk van het ene naar het andere hoofd kan lopen. FamilyFactor voerde in opdracht van KlasseTV en Prioderm onderzoek uit onder docenten, luizenouders en kinderen. Hieruit bleek dat er behoefte was aan een lespakket over hoofdluis: “Leraren hebben behoefte aan handvatten om met het onderwerp aan de slag te gaan, omdat met name na de schoolvakanties veel ouders en kinderen letterlijk en figuurlijk met de handen in het haar zitten. De kinderen leren spelenderwijs over de feiten en fabels van hoofdluis, wat bijdraagt aan het wegnemen van het taboe rondom hoofdluis,” aldus Marieke van der Hulst van Prioderm.

Lespakket voor in de klas en hoofdluispakket voor de hoofdluiscontrole
‘Het luizenleven’ is inzetbaar voor groep 1/2, 3/4, 5/6, 7/8 van de basisschool en klas 1/2 van de middelbare school. Basisscholen en middelbare scholen kunnen het lespakket gratis inzetten via www.klassetv.nl/pakket/luizenleven. Voor elke groep is er een op maat gemaakte les. Het pakket bestaat uit lessen met werkbladen, video’s, feiten en fabels, praatplaten, digitaal prentenboek, ouderbrieven, protocollen en de Luizenradar.

In het kader van de Landelijke Hoofdluisdag op 2 maart 2016 stelt Prioderm een hoofdluispakket beschikbaar. Met dit pakket kunnen luizenmoeders en -vaders goed voorbereid aan de controle beginnen. Deze pakketten kunnen aangevraagd worden via het lespakketdomein en via www.prioderm.nl/hoofdluispakket.

Over KlasseTV
KlasseTV is een online portal voor alle groepen in het basisonderwijs. Op KlasseTV vind je een grote hoeveelheid actuele lessen, thematische lespakketten en korte video’s, gekoppeld aan de methoden van de grote educatieve uitgeverijen.

Over Prioderm
Prioderm heeft een totaalpakket van producten om hoofdluis te behandelen en te voorkomen. Prioderm is expert op het gebied van hoofdluis en al jarenlang het nummer 1-merk in de hoofdluiscategorie (1). Op www.prioderm.nl vertelt de ‘productkiezer’ welk product het beste bij welke situatie en behoeften past. Op deze website zijn ook instructiefilmpjes te vinden voor juist gebruik van de producten. De producten van Prioderm zijn verkrijgbaar bij apotheek en drogist en via prioderm.nl.

1 Bron: IMS, week 1 2015 tot week 4 2016


Deel dit bericht:


Careality