Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
17 maart 2016

D.I.O. wint GfK Drogisterij Award 2016

Foto: Peter Laarakker, Visual Photo Design

Vlnr Joop Holla research director Gfk, Tom de Wit, directeur inkoop DIO, Robbert Butzelaar, financieel directeur, Jos Jongstra, algemeen directeur, Ivonne de Thouars, hoofdredacteur Careality

D.I.O. Drogisterij wint dit jaar de Drogisterij Award van GfK. Na in 2014 en 2015 de 2e plaats te hebben behaald, is D.I.O. nu door de consument uitgeroepen tot de beste drogist van Nederland. De 2e plaats is voor Etos die de afgelopen jaren 5 keer de Award heeft gewonnen en DA behaalde een derde plaats.

Joop Holla, Research Director van GfK, reikte de prijs, in samenwerking met  Ivonne de Thouars, hoofdredacteur van het vakblad Careality vandaag uit aan D.I.O.. Het is de eerste keer dat D.I.O. de prijs in ontvangst mocht nemen.

Erkenning vanuit consument
De GfK Drogisterij Award is een erkenning vanuit de consument. Zes drogisterijformules werden door hun eigen klanten met een rapportcijfer beoordeeld op acht verschillende aspecten: deskundigheid van het personeel, keuze drogisterijartikelen, vriendelijkheid personeel, goede kwaliteit, nette winkel, leuke sfeer, lage prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen. D.I.O. scoorde het hoogste op de aspecten netheid en sfeer van de winkel, kwaliteit van de artikelen en keuze van het assortiment.

Met een gemiddelde waardering van 7,87 mag D.I.O. Drogisterij zich de beste drogist van Nederland noemen. Etos eindigde daar vlak achter met een 7,82 op de tweede plaats en DA completeert de top drie met een 7,77. In vergelijking met vorig jaar heeft D.I.O. zich vooral op haar lage prijzen en vriendelijkheid van personeel fors verbeterd terwijl deskundigheid van personeel iets minder positief werd beoordeeld in vergelijking met vorig jaar.

Het onderzoek
In totaal onderzocht GfK de waardering van ruim 1.400 winkelbezoeken van zes verschillende drogisterijformules op een achttal aspecten. Een uitgebreider verslag het onderzoek wordt gepubliceerd in het aprilnummer van vaktijdschrift Careality.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit onderwerp, of bent u geïnteresseerd in het volledige GfK Drogisterij Award Rapport 2016? Neem dan contact op met Joop Holla via Joop.Holla@gfk.com of 06-55323114.

Foto: Peter Laarakker, Visual Photo Design


Deel dit bericht:


Careality