Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
31 maart 2016

Herintroductie van Prioderm Lotion geeft nostalgisch gevoel

Meda Pharma Prioderm Lotion infographic 1970-2016Hoofdluis komt al eeuwen voor en brengt voor jong en oud herinneringen met zich mee. Wie herinnert het zich niet; de flink ruikende lotion die een lange tijd moest intrekken? Prioderm herintroduceert dit hoofdluismiddel: Prioderm Lotion. Het vernieuwde product, dat 39 jaar geleden voor het eerst in Nederland geregistreerd  is, bevat malathion, doodt hoofdluizen en neten en beschermt enkele weken tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting. Zo meldt leverancier Meda Pharma in een persbericht aan Careality.

Hoofdluis komt alleen bij mensen voor. Het brengt geen ziekten over, maar kan wel veel ongemak veroorzaken, waaronder een vervelende jeuk. Besmetting met hoofdluis heeft niets te maken met gebrek aan hygiëne; hoofdluizen voelen zich juist het prettigst op een schoon hoofd. Linda van de Veen van Prioderm: “Prioderm Lotion is het oudste product uit het assortiment van Prioderm, wat vele mensen nog wel uit hun jeugd herinneren: het middel heeft een hele specifieke geur en moet gedurende 12 uur lang intrekken om een goede werking te garanderen.” De lotion met malathion doodt hoofdluizen en neten. Prioderm Lotion biedt tot enkele weken bescherming tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting. Malathion heeft een residuaal effect, dat wil zeggen een nawerking, het hecht gedurende enkele weken aan het haar. Tijdens deze periode na behandeling met de lotion is hierdoor de kans op herbesmetting verkleind.

Malathion
In Nederland zijn voor de bestrijding van hoofdluis middelen beschikbaar in de vorm van een lotion of shampoo. De hoofdluismiddelen zijn verkrijgbaar bij de apotheek en drogist en bevatten onder meer dimeticon, permetrine, oligodeceenolie of malathion. In de zelfzorg-
standaard Hoofdluis staat als eerste keuze een product op basis van dimeticon én twee weken iedere dag kammen en als tweede keuze malathion lotion én twee weken iedere dag kammen. Prioderm Lotion bevat malathion. Malathion dringt door in de ademhalingsorganen van de hoofdluizen en neten. Er ontstaat een overprikkeling van het centrale zenuwstelsel van de luis en de neet waardoor deze sterven.
Meda Pharma Prioderm Lotion C
Verkrijgbaarheid
Prioderm Lotion (100 ml) is vanaf maart 2016 verkrijgbaar bij apotheek- en drogisterij-
groothandels (EAN-code: 8712207039432). De consumentenadviesprijs is € 14,75. Prioderm Lotion mag worden gebruikt door volwassenen en kinderen vanaf 6 maanden. Naast Prioderm Lotion heeft Prioderm een breed assortiment aan producten voor de behandeling en het voorkomen van hoofdluis, zoals Prioderm Shampoo Plus, Prioderm dimeticon en Prioderm Preventief.

Over Prioderm
Prioderm heeft een totaalpakket van producten om hoofdluis te behandelen en te voorkomen. Prioderm is expert op het gebied van hoofdluis en al jarenlang het nummer 1-merk in de hoofdluiscategorie (1). Kijk voor meer informatie over de producten en tips voor het behandelen van hoofdluis op www.prioderm.nl.

Wist je dat…

  • chloor malathion inactiveert. Behandelde personen wordt afgeraden op de dag van de behandeling te zwemmen in chloorhoudend water. Bovendien vervalt de nawerking op het moment dat er wordt gezwommen in chloorhoudend water.
  • het niet (langer) nodig is om beddengoed, meubels en kleding te reinigen bij een hoofdluisbesmetting (2), maar nog steeds wel veel scholen voorstander zijn van luizenzakken;
  • hoofdluizen ongeveer drie millimeter lang zijn en één maand kunnen leven;
  • hoofdluizen van mensenbloed leven door een paar keer per dag in de hoofdhuid te prikken;
  • in één maand tijd een volwassen hoofdluis ongeveer 250 eitjes (neten) kan leggen;
  • bij een eerste hoofdluisbesmetting jeuk pas na één tot twee weken op kan treden, als het aantal hoofdluizen toeneemt;
  • hoofdluizen vooral houden van warme, behaarde plekken en daarom vaak achter de oren, in de nek en onder een pony zitten?

1 Bron: IMS, week 1 2013 tot week 4 2016
2 Bron: RIVM

Prioderm Shampoo Plus, Prioderm Preventief, Prioderm dimeticon, de Prioderm Luizen- en netenkam en Priolox Foam zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Prioderm Lotion is een geneesmiddel en bevat malathion als werkzame stof. Lees voor gebruik de bijsluiter.


Deel dit bericht:


Careality