Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
1 april 2016

Gezonder Mag. helpt bij gezonder eten en drinken

St Ik Kies Bewust Cover Gezonder Mag.Er zijn veel mensen die gezonder willen eten en drinken. Gezonder Mag. wil daar graag bij helpen. Op 1 april brengt Stichting Ik Kies Bewust, de organisatie achter het Vinkje, een nieuwe editie uit. Het magazine vol informatie en inspiratie voor gezonde voeding is vandaag te lezen in Vrouw en vanaf 4 april gratis verkrijgbaar in veel supermarkten en bedrijfsrestaurants, in een oplage van 2,2 miljoen. Online is het magazine te lezen op www.gezondermag.nl. Dit schrijft de Stichting Ik Kies Bewust in een persbericht aan Careality.

Ook het Diabetes Fonds, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, het Voedingscentrum en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel zijn betrokken bij Gezonder Mag. Deze organisaties streven ook naar een gezonder Nederland en gebruiken het Vinkje om de consument te helpen om een gezondere keuze te maken.

In week 14 is het magazine te lezen in Libelle en Margriet en een week later in de Veronica gids. Naast de verspreiding in winkels, besteden veel supermarktorganisaties ook aandacht aan Gezonder Mag. via hun websites, social media en in hun eigen klantenmagazines.

“Supermarkten helpen de consument graag om te kiezen voor gezond. Niet alleen met hun aanbod, maar ook door informatie te geven over een gezonde leefstijl. Ook het Vinkje is een handig hulpmiddel dat inmiddels op meer dan 7.500 producten te vinden is,” zegt Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel dat de Nederlandse supermarkten vertegenwoordigt. “Bovendien werken supermarkten samen met fabrikanten ook aan het verminderen van zout, suiker en vet in producten. Zo maken we met elkaar Nederland gezonder.”

Over hetSt Ik Kies Bewust groen-vinkje Gezondere Keus Vinkje
Het Vinkje maakt in één oogopslag duidelijk welke producten binnen een productgroep minder suiker, zout of verzadigd vet bevatten en meer vezel. Ze zijn een betere keuze binnen een specifieke groep. Het Vinkje met de groene cirkel is terug te vinden op gezondere basisproducten. Deze bevatten belangrijke voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Voorbeelden zijn magere kaas met minder verzadigd vet en volkorenbrood met St Ik Kies Bewust blauw-vinkje Bewuste Keusmeer vezels en minder zout. Soms heb je zin in iets extra’s. Om ook de betere keuze in deze productgroep herkenbaar te maken, is er het Vinkje met de blauwe cirkel. Het gaat hierbij om producten die je niet te vaak zou moeten eten. Het staat bijvoorbeeld op een snack met minder calorieën en een frisdrank met minder suiker.


Deel dit bericht:


Careality