Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
2 april 2016

ACM keurt overname van DA door Holland Pharma goed

Omdat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vaststelt dat er na een fusie tussen Holland Pharma en DA voor zowel consumenten als detailhandelaren genoeg te kiezen overblijft, mogen beide leveranciers van drogisterijartikelen samen verder.

DA nw logo juni 2012De ACM is van mening dat, naast in de bijna 250 DA franchisewinkels, consumenten ook terecht kunnen bij Etos, Kruidvat en Trekpleister. Ook zijn veel drogisterijartikelen te koop bij supermarkten, apotheken en via internet.

Overige groothandelaren waar drogisten kunnen inkopen zijn Unipharma, Vriesia en FACO. Dus ook voor de groothandelsactiviteiten van Holland Pharma en DA bestaan voldoende alternatieven, stelt de ACM.

(bron: telegraaf.nl, 01/04/2016)

 

.

“Goedkeuring voor samenwerking D.I.O. en DA volgt hopelijk voor de zomer”

Volgens Mosadex, moedermaatschappij van Holland Pharma, zal deze uitspraak de gewenste samenwerking tussen de zelfstandige drogisterijen van D.I.O. en DA niet verder versnellen. Angelique Derks, woordvoerder Mosadex: “Deze goedkeuring voor de overname van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een formaliteit en heeft in die zin geen invloed op de samenwerking D.I.O./DA. De goedkeuring voor die samenwerking ligt ook bij de ACM en we hopen dat deze instantie daar in ieder geval voor de zomer ook goedkeuring voor zal geven.”

(-red. Careality, 04/04/2016)

 


Deel dit bericht:


Eén reactie op “ACM keurt overname van DA door Holland Pharma goed”

  1. Karel Spee schreef:

    Als het ACM nou dieper op de zaak had ingegaan dan had men geweten dat FACO waar DIO onder valt ook zal worden overgenomen door Mosadex de moedermaatschappij van Holland Pharma en de Nederlandse Drogisterij Service. Maar zoals zo vaak kan men schijnbaar niet verder kijken dan hun neus lang is. Dat dit ten koste van de werknemers gaat schijnt niemand iets uit te maken. Dat die werknemers straks een wurgcontract krijgen, want officieel hebben ze hun arbeidscontract en voorwaarden nog niet onder ogen gezien of ondertekent. De rechtszaak van de OR tegen de Curator was erg interessant, heb nog nooit zo’n arrogante curator meegemaakt. Die beste man leeft in een glazen bol en het enige dat hem kan schelen is dat hij als eerste zijn geld krijgt en dat hij zich heeft laten bijstaan door een advocaat die begon met de tweede eis die voor de rechtszaak is begonnen al was vervallen en zijn betoog daarover sloeg kant nog wal. Het enige wat de Curator in te brengen had was dat volgens hem de OR geen bestaansrecht had terwijl deze aan alle eisen voldeed. Hopelijk als de uitspraak over een week of 7 word uitgesproken, hij toch flink op de vingers word getikt, en hiermee er een precedent is geschapen voor toekomstige failliesementen. De SER en minister Asscher heeft al in November/December al laten doorschemeren dat tijdens een surseance en failliesement de OR om advies dient te worden gevraagd. En niet zoals de Curator heeft gehandeld door de OR compleet te negeren. Dat ook nog eens de kans op medezeggenschap en arbeidsvoorwaarden de OR is ontnomen, en waarbij de mensen op de werkvloer voor minder geld, meer uren moet werken, minder vakantieuren krijgen, geen bovenwettelijke uren en een werkweek van maandag t/m zondag, en de werktijden zullen vallen tussen 06:00 en 23:00.

    Kantoor personeel zal waarschijnlijk nog normale werkdagen hebben maar het zijn de orderlopers, inruimers en order ontvangers en op de expeditie die hiervoor de prijs betalen. En dan nog maar niet te hebben over hun standplaats want ook die is nu geen vaste standplaats meer, en wat betreft reisgeld hebben ze ook een manier gevonden om mensen geld uit de zaak te kloppen. Sommigen zijn ruim €100 per maand erbij ingeschoten en de toch al karige loon plus minder reisgeld en bovengenoemde is het al geen pretje om meer onder druk te moeten gaan werken.

Careality