Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
24 mei 2016

Boek: Bijen. Alles over hun leven en hun cruciale rol in de natuur

Bijensterfte is terugkerend nieuws. En omdat bijen onmisbaar zijn voor de bestuiving van bloemen, groente-en fruitgewassen, wordt ook steeds meer onderkend dat dit óns leven bedreigt. Dat schrijft Kosmos Uitgevers in een persbericht aan Careality.

Kosmos Uitgevers BijenDit boek geeft inzicht in het bijzondere leven van bijen, hommels en steekvliegen. Verschillende bijenonderzoekers vertellen ons over hun evolutie, biologie, leefwijze, gedrag en relatie tot mensen.

De imkerij komt uiteraard uitgebreid aan bod, maar ook de aanwezigheid van bijen in religieuze teksten en zelfs de politiek. Daarnaast gaat dit boek in op de belangrijke rol die de mens speelt in het  voorkomen dat de bij uitsterft. En wat zullen de consequenties zijn als de ze toch verdwijnen?

Onderzoekers en wetenschappers schetsen daarbij portretten van de 40 meest opmerkelijke bijensoorten (van de ca. 20.000!), leggen uit met welke problemen bijen in deze tijd te kampen hebben en hoe wíj ze kunnen helpen. Met voorwoord van Jeroen Vorstman, bijenexpert, www.debijencoach.nl.

Er zijn weinig boeken die zo veel inzicht geven in het leven, het nut en de bedreigingen van bijen. Een even informatief als mooi geschenkboek voor natuurliefhebbers.

Bijen
Auteur: Noah Wilson-Rich
Prijs: € 27,50
Verschijningsdatum: 31 mei 2016
ISBN: 9789021562353
Kosmos Uitgevers

 


Deel dit bericht:


Careality