Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
25 mei 2016

Hansaplast introduceert Antibacterieel Zilver

We kennen zilver allemaal in de vorm van sieraden, maar wist je dat zilver ook een sterke antibacteriële werking heeft? In de medi-
sche wereld wordt zilver al lange tijd gebruikt om infecties van wonden te voorkomen. Hansaplast, de nummer één in wond-
verzorging, maakt deze professionele vorm van wondverzorging nu toegankelijk voor iedereen met de introductie van Hansaplast pleisters met Antibacterieel Zilver. De helft van de wonden die we dagelijks in en rond het huis oplopen raakt namelijk geïnfecteerd. Door de toevoeging van antibacteriële zilverionen aan deze nieuwe pleisters nemen risico’s op infecties direct af. Dit juweel onder de pleisters is nu in diverse maten verkrijgbaar in apotheken en drogisterijen. Dit meldt Beiersdorf AG in een persbericht aan Careality.

Beiersdorf Hansaplast Elastic 1m x 6cm met Antibacterieel Zilver_LR1
Wondinfecties
Een infectie ontstaat vaak zonder dat wij het doorhebben. Wanneer een wond geïnfecteerd raakt, kan er makkelijk een ontsteking ontstaan. Dit kenmerkt zich door roodheid, warmte, een zwelling, pijn en een langzaam herstellende wond. Het schoonmaken en het schoonhouden van de wond is de belangrijkste voorwaarde voor een goede wondgenezing zonder littekenvorming. Het plakken van een pleister is hierbij essentieel. Wonden, zoals schaafwonden en sneeën opge-
lopen in een bacterierijke omgeving, hebben een verhoogd risico op infecties. Deze dienen daarom direct te worden behandeld. Pleisters met antibacterieel zilver bieden hiervoor uitkomst.

De kracht van zilver
Zilver is, zelfs in een lage concentratie en in vergelijking met andere antibacteriële middelen, zeer effectief tegen een grote groep bacteriën. Van oudsher wordt zilver gebruikt om bacteriën te doden. Zo deden onze voorouders een zilveren munt in de melk om het langer vers te houden en werd zilver bestek gebruikt om bacteriën in voedsel te doden. Ook in de medische wereld wordt zilver vanwege zijn sterke antibacteriële werking al langere tijd gebruikt als toevoeging in antibiotica en bij de behandeling van verschillende wonden om infecties te voorkomen.

De werking van antibacteriële zilverionen
De Hansaplast pleisters met Antibacterieel Zilver bevatten een unieke technologie door de toevoeging van zilveren deeltjes aan het wondkussen. Dit ongeweven wondkussen absorbeert wondvocht waarna antibacteriële zilverionen worden afgegeven aan de wond. Zodra deze zilverionen met de wond in contact komen blokkeren zij de ontwikkeling van micro-organismen, voorkomen ze de vermenigvuldiging van de aanwezige kiemen en vernietigen ze schadelijke bacteriën. Hierdoor vermindert de kans op infecties en voorkomt het gebruik van een pleister dat de wond besmet raakt. Dit biedt de beste omstandigheden voor een optimaal genezingsproces.

Beiersdorf Hansaplast Sensitive XXL met Antibacterieel Zilver_LROok ouderen of mensen van wie wonden langzaam genezen, door toedoen van een chronische ziekte, zoals diabetes, zijn gebaat bij Hansaplast met Antibacterieel Zilver. Doordat hun wonden langzamer genezen hebben zij een verhoogde kans op infecties.

5 Voordelen van Hansaplast Antibacterieel Zilver:
-Antibacterieel Zilver helpt infecties voorkomen
-Bewezen effectief tegen een grote groep bacteriën
-Optimale wondgenezing vermindert de kans op littekens
-Huidvriendelijk en veilig
-Geschikt voor ouderen en diabetici.

Verkrijgbaarheid
De Hansaplast pleisters met Antibacterieel Zilver zijn hypoallergeen en bovendien beschikbaar in verschillende maten, zodat elke wond kan worden behandeld.

De Hansaplast pleisters met Antibacterieel Zilver zijn verkrijgbaar in apotheek en drogisterij voor de adviesprijs van:

-Hansaplast Elastic 1m x 6cm met Antibacterieel Zilver:
€ 3,49
-Hansaplast Sensitive 1m x 6cm met Antibacterieel Zilver:
€ 3,69
-Hansaplast Sensitive XL met Antibacterieel Zilver: € 3,99
-Hansaplast Sensitive XXL met Antibacterieel Zilver: € 5,49


Deel dit bericht:


Careality