Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
30 mei 2016

YouTube kanaal ‘De mondhygiënist’ gelanceerd

Meda Pharma CB12 you tube logo De MondhygiënistVanaf vandaag kunnen mondhygiënisten via het YouTubekanaal ‘De mondhygiënist’ antwoord vinden op vraagstukken uit de dagelijkse mondzorgpraktijk. Thema’s zoals poetsinstructies en het effect van medicatie op de mond worden behandeld in verschillende video’s. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met mondhygiëniste Rianne Karsten van mondzorgpraktijk ‘Alle monden gezond’ uit Mijdrecht. Dit meldt Meda Pharma in een persbericht aan Careality.

Meda Pharma CB12 you tube sfeer mondhygi praktijkCB12 heeft dit kanaal opgezet om de samenwerking met mondhygiënisten in Nederland te versterken. Een rondvraag bij verschillende mondhygiënisten leerde CB12 dat er binnen de beroepsgroep behoefte is aan praktische video’s die antwoord geven op vraagstukken als ‘Hoe geef je patiënten op de juiste en meest duidelijke manier poets- rager- en flosinstructies?’ en ‘Wat is de invloed van medicatie op de speekselproductie?’. Het YouTube kanaal ‘De Mondhygiënist’ is daarom speciaal voor mondhygiënisten opgericht, met meerdere korte video’s die verschillende praktische antwoorden geven. Het kanaal wordt gepromoot door het online platform Meda Connects van de fabrikant van CB12, Meda Pharma.

Linda van de Veen van CB12: “We zien dat er behoefte is aan heldere antwoorden op dagelijks terugkerende vragen uit de praktijk. De verschillende korte en visueel aantrekkelijke video’s haken hier goed op in. De videoreeks die nu gelanceerd is, is slechts het begin. Op basis van de feedback en behoefte van mondhygiënisten, zal later in het jaar worden gekeken of er ruimte is voor een nieuwe reeks.”

Meda Pharma CB12 you tube logo Meda ConnectsOver Meda Connects
Meda Connects is hét online platform van Meda Pharma voor de professional. Men vindt er nieuws, artikelen, interviews en achtergronden specifiek uit het vakgebied. Beroepsbeoefenaren en zorgprofessionals delen er hun kennis en ervaringen. Daarnaast kan men er (geaccrediteerde) nascholingen volgen en materialen voor in de praktijk aanvragen.

Over CB12
CB12 mondspoeling zorgt er voor dat een onaangename adem voorkomen en geneutraliseerd wordt. De unieke combinatie van zink (0,3%) en chloorhexidine (0,025%) zorgt er voor dat zwavelgassen geneutraliseerd worden en niet vrijkomen. De werking van CB12 is wetenschappelijk bewezen, veilig en effectief.

 


Deel dit bericht:


Careality