Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
21 juni 2016

Hendrik-Jan Roel, CFO Albert Heijn, neemt voorzittershamer GS1 over

Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur van GS1 Nederland is CFO Albert Heijn Hendrik-Jan Roel (foto) benoemd als nieuwe voorzitter van GS1 Nederland. De kersverse voorzitter van standaardisatieorganisatie GS1 Nederland neemt het stokje over van Erik-Jan Mares, die deze functie het afgelopen jaar heeft bekleed. Dit meldt GS1 Nederland in een persbericht aan Careality.

GS1 Hendrik_Jan_Roel (CFO AH) nwe voorz juni 2016Het Bestuur bestaat uit een vertegenwoordiging van deelnemende bedrijven. Zij bepaalt het beleid van GS1 Nederland. Daarbij ligt de focus nu op sectorbrede implementatie van standaarden. Albert Heijn levert met Hendrik-Jan Roel opnieuw de voorzitter voor GS1.

De ambitie van Hendrik-Jan Roel bij GS1
“Het is uitermate interessant om, in tijden waarin digitalisering, het veranderend koopgedrag van de consument, de groeiende behoefte aan informatie en veranderende logistieke processen de retailwereld volledig op zijn kop zet, aan het roer te staan van de standaardisatie-organisatie GS1 Nederland. Juist omdat de focus van GS1 is om met hele bedrijfsketens een efficiënte en betrouwbare supply chain te bouwen.

Een omnichannel aanwezigheid is noodzakelijk om de brug te slaan tussen fysiek en digitaal. We willen voor al onze kanalen naadloze winkelervaringen creëren. De internationale standaarden van GS1, zoals de barcode en GS1 Data Source, zijn een perfect vertrekpunt om de individuele stukjes van de complexe supply chain naadloos op elkaar te laten aansluiten.”

Pieter Maarleveld, directeur GS1 over Albert Heijn en de GS1 voorzitter
“We danken Erik-Jan Mares voor zijn werk in het afgelopen jaar en verwelkomen Hendrik-Jan Roel. Er staan flink wat uitdagingen op de agenda voor de komende jaren.”

Informatiestromen zijn de slagader van veel bedrijven. Want hoe krijg je producten op de juiste plaats op het juiste tijdstip bij de consument? En hoe zorg je ervoor dat informatie 100 procent betrouwbaar is?

Maarleveld: “Veel bedrijfsstructuren en -processen zijn gebaseerd op de logistieke en informatiestromen. Het hebben van correcte, complete en up-to-date (product)informatie is hierin van doorslaggevend belang. Het verschil van ‘winnen’ en ‘verliezen’ is voor veel bedrijven het hebben en gebruiken van betrouwbare informatie zijn. GS1 speelt met GS1 Data Source – dé centrale datapool om productinformatie uit te wisselen – hierin een belangrijke rol.”

 


Deel dit bericht:


Careality