Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
21 juni 2016

NIVEA SUN leert kinderen veilig van de zon te genieten

NIVEA SUN is de campagne ‘Laat de zon maar komen’ op basisscholen gestart om kinderen te leren hoe ze veilig van de zon kunnen genieten. Kinderen denken niet na over zonbescherming en gaan hierdoor te vaak onbeschermd naar buiten. Als marktleider heeft NIVEA SUN het initiatief genomen om kinderen spelenderwijs te laten zien dat de zon hun goede vriend is, mits ze goed beschermd zijn. Hiervoor heeft NIVEA SUN in samenwerking met kinderboekenschrijfster Selma Noort een speciaal lespakket ontwikkeld, dat kinderen op een leuke manier leert over zonbescherming. Tot het einde van het schooljaar bezoekt NIVEA SUN met dit lespakket verschillende basisscholen door het hele land. Dit meldt leverancier Beiersdorf in een persbericht aan Careality.

De noodzaak van zonbescherming op jonge leeftijd
Wanneer de huid onbeschermd aan de zon wordt blootgesteld, kan dit leiden tot huidschade. Kinderen beseffen zich niet dat de zon hun huid kan beschadigen. In de film ‘Lieve zon’ laat NIVEA SUN zien dat kinderen heel nieuwsgierig zijn naar de zon, maar hier niet veel over weten. Als marktleider met meer dan 83 jaar ervaring op het gebied van zonbescherming neemt NIVEA SUN een voortrekkersrol met de campagne ‘Laat de zon maar komen’ om kinderen te informeren over goede zonbescherming.

Het lespakket
Om kinderen spelenderwijs te informeren over de zon is een uniek lespakket ontwikkeld met onder andere verhalen van kinderboeken-
schrijfster Selma Noort. De kinderverhalen richten zich op buitenactiviteiten op school, waardoor kinderen op een herkenbare manier leren hoe ze zichzelf op deze momenten kunnen beschermen tegen de zon. De verhalen worden via een animatiefilm en een boek tijdens de scholenbezoeken gepresenteerd. Alle verhalen zijn tevens online terug te vinden. Hiernaast krijgt elke school een poster die kinderen een geheugensteuntje biedt voordat ze naar buiten gaan. Voor docenten is een Q&A beschikbaar waarmee zij de belangrijkste vragen van kinderen over zonbescherming kunnen beantwoorden.

Beiersdorf NIVEA SUN Protect & Hydrate 50+ Roll-onRuben Pannevis, country manager Beiersdorf: “Kinderen genieten zorgeloos van de zon zonder na te denken over zonbescherming. Ze weten niet dat wanneer je onbeschermd de zon ingaat, dit serieuze huidschade kan opleveren. Als marktleider vinden wij het onze taak om ervoor te zorgen dat kinderen veilig van de zon kunnen genieten. Met deze campagne maken we hen en de school bewust van de noodzaak van zonbescherming.”

Passend nieuw zonbeschermingsproduct
In lijn met de campagne heeft NIVEA SUN dit jaar een nieuw zonbeschermingsproduct geïntroduceerd, NIVEA SUN High Protection Roll-on SPF 50+. De unieke verpakking, in de vorm van een roller, biedt kinderen een leuke en eenvoudige smeermethode, wat het makkelijk maakt om kinderen zichzelf te laten insmeren. Het nieuwe product is ook beschikbaar voor volwassenen.


Deel dit bericht:


Careality