Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
22 juni 2016

Boek: Anders kijken naar autisme

AnkhHermes Uitgeverij Anders kijken naar AutismeHet aantal mensen in Nederland met een vorm van autisme wordt geschat op zo’n 190.000. Er wordt veel over geschreven en onderzoek naar gedaan, maar wat is het nu eigenlijk echt, en hoe is het om ermee te leven? In Anders kijken naar autisme geeft Merel Boogaard haar eigen visie op autisme. Deze voelt voor haar niet als een stoornis of handicap (Merel heeft zelf het syndroom van Asperger). Door ‘vanaf nul’ te beginnen en steeds te onderzoeken wat wel en niet bij haar past, stuurt zij haar leven in een richting die bij haar past. Dit schrijft Uitgeverij AnkhHermes in een persbericht aan Careality.

Toen Merel Boogaard de diagnose ‘syndroom van Asperger’ kreeg begon ze er veel over te lezen. Volgens de meeste boeken leed ze aan een stoornis, maar dat was niet hoe zij zich voelde. Gaandeweg ontwikkelde ze haar eigen visie op autisme.  Ze laat zien dat onder het oppervlak van autisme  een zeer gevoelige en begaafde persoonlijkheid verborgen zit, die je alleen kunt opmerken wanneer je de ervaring van autisme van binnenuit kent.

Aan de hand van thema’s als hooggevoeligheid, overprikkeling, aarden, communicatie en relaties  geeft Merel Boogaard handvatten hoe je comfortabel kunt zijn met je ‘andere manier van zijn’. Er is speciaal aandacht voor autisme bij vrouwen.  Zo ontstaat een ander beeld van autisme waarin de aanduiding ´stoornis´ dubieus wordt en ´genezing´ behalve onmogelijk ook onwenselijk.

Lees het eerste hoofdstuk van Anders kijken naar autisme:
https://issuu.com/vbku/docs/anders_kijken_naar_autisme_-_merel_

Anders kijken naar autisme – Comfortabel met een andere manier van zijn | Merel Boogaard |
€17,99 | 224 blz. | ISBN 9789020212815 | Zojuist verschenen


Deel dit bericht:


Careality