Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
5 juli 2016

Overname D.I.O. naar volgende fase

Op 4 juli jl. ontvingen wij het besluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat zij het onderzoek naar de voorgenomen concen-
tratie van Holland Pharma en drogisterijgroothandel FACO en drogisterijformule D.I.O. nog niet afrondt. De vergunningsaanvraag komt hiermee in een tweede fase terecht. Dit wordt gemeld in een vandaag door Careality ontvangen persbericht van FACO/D.I.O.

Gisteren, 4 juli, werd dit persbericht al gepubliceerd op deze website, na ontvangst van de Nederlandse Drogisterij Service B.V.

Faco dio logo nieuwHolland Pharma logo nwe huisstijl miv 1-1-2015Vertrouwen
De ACM heeft als toezichthouder de taak om een zorgvuldige afweging te maken of deze concentratie een significante belemmering van de mededinging op onder meer de groothandelsmarkt voor drogisterijartikelen tot gevolg heeft. Holland Pharma en FACO/D.I.O. verwachten dat de ACM in een tweede fase tot de conclusie zal komen dat de voorgenomen concentratie niet leidt tot een dusdanige belemmering van de mededinging.

Voorgenomen samenwerking
In december 2015 kondigden Holland Pharma, Nederlandse Drogisterij Service B.V. en FACO/D.I.O. de voorgenomen samenwerking aan tussen partijen. De vergunningsaanvraag ligt voor bij de ACM.


Deel dit bericht:


Careality