Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
22 juli 2016

Particulier initiatief: drogisterijmedewerkers kunnen middels invullen petitie aan de ACM belang van samenwerking zelfstandigen in drogisterijbranche onderstrepen

De komende dagen wordt er een petitie verstuurd naar de drogisterijen in Nederland. Met deze petitie kunnen drogisterijmedewerkers aan de ACM het belang van de samenwerking van zelfstandigen in de branche onderstrepen. Het ACM kondigde twee weken geleden aan dat de overname van DIO door Holland Pharma/Mosadex in een tweede fase is beland. De samenwerking in retail is goedgekeurd, maar het ACM wil nog onderzoeken of er na de samenwerking tussen de zelfstandigen nog voldoende keuze in groothandels overblijft. Dat terwijl de branche al jaren roept dat vijf groothandels te veel is in de drogisterijmarkt. De petitie is een particulier initiatief.

Geachte heren/dames van ACM,

U wordt gevraagd een grote beslissing te nemen; bepalend voor consumenten én zelfstandige ondernemers in de drogisterijbranche in Nederland.

Al vele jaren doen branchekenners en zelfstandigen dringende oproepen aan de groothandels om te gaan samenwerken. In de competitieve markt is Mosadex/Holland Pharma dé partij die zelfstandigen een toekomstbestendig businessmodel biedt. Essentieel om te kunnen overleven in een markt die voor meer dan 85% in handen is van het grootwinkelbedrijf; essentieel ook voor onze Nederlandse consument.

De samenwerking is tevens belangrijk voor het segment drogisterij/gezondheid/zelfzorg. Zelfzorg heeft een noodzaak (regeringsbeleid) en potentie, deze wordt vertaald in pure drogisterijen. Het is van het grootste belang dat u een positief besluit neemt ten aanzien van deze samenwerking: een verschraling van spelers in de markt leidt tot verliezen; voor zelfstandigen, een grote werkgever, voor consumenten en diversiteit in winkelaanbod.

De bundeling van krachten biedt voor ons bedrijf  perspectief en bestaansrecht.

Ik teken vóór samenwerking:

Naam

Adres

Woonplaats

Handtekening


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality