Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
23 juli 2016

Nieuwe website Holland & Barrett (De Tuinen) live

Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) lanceert deze week haar nieuwe webshop. De retailer heeft in het kader van de recente ‘rebranding’ haar url aangepast van detuinen.nl naar hollandandbarrett.nl. Dit schrijft de retailorganisatie afgelopen week in een persbericht aan Careality.

Holland & barrett screenshot nwe website juli 2016De nieuwe website draait op het ATG platform en werd responsive gebouwd. Hiermee kan de retailer eindelijk de klanten juist bedienen. De mobiele bezoekers verdubbelden het afgelopen jaar en de omzet uit het kanaal verdriedubbelde. Hier ligt dan ook de focus komend jaar. Holland & Barrett verwacht dat in 2017 het merendeel van bezoekers via mobiel de website bereikt.

Andere vernieuwingen zijn: een sterk verbeterd UI design, review mogelijkheden en een geïntegreerde folder weergave.

Bezoekers van de site kunnen nu ook online deelnemen aan het Loyalty programma, genaamd ‘Passie’, wat inmiddels meer dan 1.3 miljoen actieve leden heeft. Klanten kunnen punten sparen, hun waardebonnen inleveren maar ook hun gegevens bijhouden via hun online account.

“De afgelopen jaren draaiden we door gerichte website verbeteringen te doen zelfs op ons zes jaar oude Magento platform nog ieder jaar met minimaal 50% groei. De nieuwe website komt geen moment te vroeg, want het oude platform kon de kleine miljoen maandelijkse bezoekers en website activiteit niet aan. Die viel gewoon regelmatig om. Dan moet je je klanten teleurstellen vanwege technische beperkingen en dat hoeven we vanaf nu nooit meer te doen.” Aldus Lisette Ensing, E-commerce Manager van Holland & Barrett Benelux.

Komend jaar gaat de sterk groeiende retailer door met het faciliteren van de ‘whenever, wherever’ ervaring. “We gaan onze klanten de mogelijkheid bieden pakketten op te halen in onze (bijna 200) retail locaties. Ook staat op de planning de mogelijkheid online orders te laten plaatsen vanuit de winkels, bijv. wanneer een product niet in de winkel voorradig is. We kunnen online nu meer en betere informatie bieden over onze unieke producten en we zijn constant op zoek naar manieren om onze klanten blij te maken en om bij te dragen aan hun gezondheid.” Aldus Ensing. De primaire beweegredenen en hetgeen waar het bedrijf alle vernieuwingen tegenaan houdt.

Dat de nieuwe naam nu ook online officieel is gemaakt kenmerkt dat per 1 augustus alle winkels van De Tuinen de nieuwe naam Holland & Barrett dragen. Door de ingebruikname van dit nieuwe platform maken we weer een mooie stap in onze ambitie om Holland & Barrett te laten groeien en service te verlenen daar waar de klant dat van ons vraagt”, aldus Algemeen Directeur Colinda Hoegee.


Deel dit bericht:


Careality