Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
25 juli 2016

Verborgen gezondheidsrisico bij babyproducten zoals flessen en drinkbekers

Het niet goed schoonmaken  van de babyfles of drinkbeker van je kindje kan leiden tot infecties. Voor ouders met kindjes die uit Difrax bekers en flessen drinken is er echter geen reden voor paniek.  Kwaliteit en hygiëne staan bij alle Difrax producten bovenaan. Dit schrijft Difrax medio juli j.l. in een persbericht aan Careality.
Difrax sfeer drinkbeker-kindje
Een verontrustend bericht over een verborgen gezondheidsrisico van drinkbekers is recent viraal gegaan. Een Amerikaanse vader vroeg zich af waarom zijn kindje vaak ziek was. Hij brak het gesloten mondstuk van de drinkbeker open. Hierbij kwam zij tot de conclusie dat het niet-wasbare onderdeel vol schimmel zat. De fabrikant heeft inmiddels de 3 miljoen drinkbekers teruggeroepen.

Een hygiënische drinkbeker
Difrax heeft verschillende drink- en tuitbekers. Alle bekers hebben een uniek antileksysteem dat hygiënisch gereinigd kan worden met een heet sopje. Alle onderdelen zijn volledig uit elkaar te halen en ze zijn vaatwasser bestendig.  Difrax adviseert de bekers niet langdurig ongebruikt te laten staan voor ze schoongemaakt worden.

De anti-lek drinkbekers hebben een speciale, kegelachtige vorm, waardoor vloeistof sneller naar het mondstuk stroomt en een kindje de beker niet op de kop hoeft te houden voor de laatste vloeistof. Alle Difrax producten zijn samen met kinderartsen ontwikkeld en ze zijn BPA vrij.

Difrax sfeer schoonmaken babyflas - kraanEen schone babyfles
51% van de ouders  vindt het goed kunnen reinigen van de babyfles de belangrijkste reden bij de keuze van een babyfles* .  Slechte hygiëne van de babyfles of beker kan leiden tot infecties bij de baby.  Melk is een goede voedingsbodem voor bijvoorbeeld spruw. De pijnlijke spruw gaat vaak niet vanzelf over en zorgt  ervoor dat je baby niet goed drinkt of veel huilt. Vaak zijn de babyflessen vaatwasser bestendig, maar de melkaanslag is lastig te verwijderen in hoge smalle babyflessen. ”Om deze reden adviseer ik juist geen babyfles met bijvoorbeeld een rietjes systeem” aldus Vivienne van Eijkelenborg (Zakenvrouw van het jaar 2016 en eigenaresse van marktleider Difrax). Een babyfles die bestaat uit diverse onder-
delen en die je compleet uit elkaar kunt halen is de verstandigste keuze.

*Online poll onder 1.000 bezoekers van 100%NL Magazine.


Deel dit bericht:


Careality