Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 augustus 2016

Vitamine D3 3000 ie voor extra ondersteuning tijdens de donkere maanden

Met alleen vitamine D-rijke voeding (o.a. vette vis, vlees en eieren) en de zon kunnen we in Nederland de meeste maanden van het jaar niet aan voldoende vitamine D komen. Zonlicht zorgt tussen maart en oktober in principe voor voldoende aanmaak van vitamine D door ons lichaam, maar wanneer de herfst haar intrede doet, wordt dit lastiger. Vitals is leverancier van zeer hoogwaardige voedingssupplementen en het brede assortiment vitamine D-producten kan tekorten snel en effectief aanvullen. Bijvoorbeeld met behulp van de hoge dosering van Vitals Vitamine D3 3000 ie. Hiermee ben je verzekerd van genoeg vitamine D tijdens de donkere maanden. (IE staat voor Internationale Eenheid). Dit meldt Vitals in een persbericht aan Careality.

De werking van vitamine D
De behoefte aan vitamine D verschilt per persoon, en ons lichaam voorziet daar op twee verschillende manieren in. Allereerst wordt vitamine D door het lichaam zelf aangemaakt onder invloed van zonlicht. De duur van de zonlichtblootstelling, de intensiteit van de uv-straling, de hoeveelheid pigment in de huid, het huidtype en de leeftijd spelen daarbij een rol. Daarnaast haalt ons lichaam ongeveer een derde van de benodigde vitamine D uit voeding*.

Vitamine D is van belang voor het calciummetabolisme: het zorgt voor het behoud van sterke botten en tanden. Ook draagt het bij aan een normale spierwerking en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem. Daarnaast helpt vitamine D bij het celdelingsproces en bevordert het een goed calciumgehalte in het bloed.

In de wintermaanden is de lichaamseigen productie van vitamine D veel lager dan in de zomer. Niet alleen in de winter bestaat er een verhoogde behoefte aan vitamine D. Ook bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen, mensen met overgewicht, mensen die ’s avonds of ’s nachts werken, en mensen die bepaalde medicatie nemen met een negatieve invloed op de vitamine D-status, is er veelal een verhoogde behoefte aan vitamine D. Het nemen van vitamine D-supplementen is dan ook raadzaam.

Iedereen boven de 50 jaar wordt geadviseerd een supplement met minimaal 10 mcg vitamine D te slikken. Dat is bijna de helft van de bevolking (naar verwachting is de helft van de bevolking in Nederland in 2019 50 jaar of ouder**). De overheid heeft bovendien de maximale niveaus voor vitamine D supplementen per 1 januari 2016 opgehoogd naar 3000 ie (75 µg/mcg)***.

Vitals Vitamine D3 3000 i.e.Vitamine D3 3000 ie
Vitals Vitamine D3 3000 ie bevat de maximale dagdosering vitamine D om tekorten snel en effectief aan te vullen, en is geschikt voor tijdelijk gebruik tijdens de wintermaanden.

Vitals biedt o.a. Vitamine D3 3000 ie aan om het vitamine D-niveau te verhogen, wat van belang kan zijn wanneer de intensiteit van de zon afneemt en daarmee de lichaamseigen productie van vitamine D. Vitals Vitamine D3 3000 ie draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en tanden en zorgt mede voor een goede weerstand. Het product is vervaardigd met nieuwe, meer natuurlijke hulpstoffen uit rijst en cassave.

Prijs: €24,95 voor 100 capsules. Gebruik: 1 capsule per dag.

Vitals Vitamine D3 druppelsVitamine D3 druppels
Voor extra nauwkeurige dosering bevat het assortiment van Vitals ook Vitamine D3 druppels. De dosering vitamine D3 kan op deze manier gemakkelijk aangepast worden aan het seizoen. Voor jonge kinderen en mensen die moeite hebben met slikken is dit product een uitkomst. Het donkere violet glas biedt extra bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Prijs: €14,95 voor 20 ml (600 druppels van 5 mcg). Gebruik: Voor kinderen 2 druppels per dag, voor volwassenen 5 druppels per dag.

De druppels kunnen puur ingenomen worden of gemengd met water, sap of yoghurt bij een (vet bevattende) maaltijd of zoals geadviseerd. De druppels kunnen ook door de fles, pap of warme dranken worden gemengd.

Vitals Vitamine D BiologischVitamine D Biologisch
Vitals Vitamine D Biologisch is volledig natuurlijk en plantaardig. Voor dit product zijn biologisch geteelde champignons gebruikt. De meeste paddenstoelen worden in het donker gekweekt waardoor de paddenstoelen die in de winkel liggen vaak geen significante hoeveelheden vitamine D bevatten. De champignons in Vitals Vitamine D Biologisch zijn wel blootgesteld aan uv-licht en bevatten daardoor een hoog gehalte vitamine D2.

Het product is zo geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen die liever kiezen voor een natuurlijk ‘whole food’ supplement in plaats van voor een supplement met één geïsoleerde stof.

Prijs: €24,95 voor 60 capsules. Gebruik: Neem 1 capsule per dag in bij een (vet bevattende) maaltijd met ruim water of zoals geadviseerd. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.

Bronnen: * Vitamine-info.nl, ** Voedingscentrum, *** NPN

 


Deel dit bericht:


Careality