Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
8 september 2016

Jonge ondernemers brengen leefbaarheid en werkgelegenheid terug

Voor veel zelfstandige ondernemers is het in deze tijd moeilijk om rendabel te blijven. Vooral in winkelcentra van wijken van grote steden sluiten winkels steeds vaker hun deuren. Toch zijn er nog ondernemers die de stap wel durven te zetten en een winkel openen in deze wijken. Afgelopen week gaven twee D.I.O drogisten het goede voorbeeld, in Zaandam en Apeldoorn. Zo meldt Faco in Diemen in een persbericht aan Careality.

????????????????????????????????????

Als eerste opende D.I.O. Sandra haar deuren in het buurtwinkelcentrum in de Zaandamse wijk ‘t Kalf. Het winkelcentrum heeft het moeilijk, onlangs is de Aldi gesloten. Dit weerhield Sandra er niet van om haar derde D.I.O. winkel te openen. Ook Remco Bins opent zijn derde D.I.O. drogisterij. In een buurt-
winkelcentrum in Apeldoorn heeft hij een mooie, nette wijkwinkel geopend.

Goed ondernemerschap
Sandra en Remco zijn beiden jonge onder-
nemers van eind dertig, begin veertig. Zij onderscheiden zich door goed vakmanschap en klantvriendelijkheid. Het winkelteam is goed opgeleid en kan klanten voorzien van het juiste advies. Sandra: “Klanten willen vriendelijk en juist behandeld worden. Doordat wij goed advies geven, zien we dat klanten bij ons terug blijven komen.”

Met weinig middelen een winkel openen
Sandra en Remco hebben het lef en de kunde om, ondanks de ontwikkelingen in de wijken, met weinig middelen hun derde wijkwinkel te openen. Het resultaat is een wijkwinkel die de leefbaarheid en de werkgelegenheid in het gebied moet terugbrengen. Sandra: “Je gunt toch iedere wijk een goede drogist met goed advies?”

D.I.O. Drogisterijen
D.I.O. is een drogisterij/parfumerie formule en is onderdeel van de retailorganisatie FACO/D.I.O. drogisterijen. Er zijn ruim 220 winkels verspreid door heel Nederland. Tevens heeft D.I.O. vestigingen in Suriname. Bijna alle D.I.O. winkels zijn eigendom van zelfstandige drogisten. De voornaamste producten in het assortiment zijn drogisterij- en cosmetica-artikelen. D.I.O. voert verschillende eigen merken, o.a. Idyl en Madelief. Idyl is het beste goedkope alternatief voor A-merken en het Madelief merk staat voor groen en verantwoord. D.I.O. streeft ernaar om met de Madelief selectie een flinke bijdrage te leveren aan de bewustwording van een groen en verantwoord alternatief. D.I.O. is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft de ambitie deze groei ook de komende jaren door te zetten.


Deel dit bericht:


Careality