Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
28 september 2016

Online ondernemen voor Vakcentrumleden

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2016 in Houten heeft mr. Patricia Hoogstraaten, directeur van het Vakcentrum, de innovatieve modules ‘Online ondernemen voor Vakcentrumleden’ gelanceerd. Leden van de branchevereniging kunnen daarmee direct aan de slag. Zij volgen in hun eigen tempo zes e-learning modules via www.vakcentrum.nl/digitaal. Innovatieve ondernemers in de detail-
handel benutten zo de expertise van het Vakcentrum. De modules gaan onder andere over: Hoe word ik online gevonden? Hoe zet ik mijn website en nieuwsbrief op? Hoe gebruik ik Facebook en Twitter? Dit schrijft het Vakcentrum in een persbericht aan Careality.

Nederland, Den Haag, 26 september 2016. Digitale Kwantumsprong. Foto: Jeroen Poortvliet.

e-learning modules
Ondernemers kunnen hun vindbaarheid online vergroten en de communicatie met (potentiële) klanten uitbreiden. Vakcentrumleden krijgen gratis toegang tot de zes unieke e-learning modules. De normale prijs is € 100 per module.

De digitalisering van de economie en samenleving staat pas aan het begin, de technologie versnelt en dit heeft impact op bedrijvigheid. Het Vakcentrum ondersteunt haar leden in digitalisering met deze praktische online modules, waarmee zelfstandige ondernemers de basis voor online ondernemen kunnen opzetten.

Digitalisering in eigen hand
Bij de presentatie van ‘Online ondernemen voor Vakcentrumleden’ noemde Vakcentrumdirecteur Patricia Hoogstraaten het best bijzonder om deze lancering op de Vakbeurs Foodspecialiteiten te doen. “Te midden van verse food specialiteiten mag ik hier de digitalisering aankaarten. Maandag heb ik ons positionpaper over ‘winkeliers in de digitale wereld’ aan Tweede Kamerlid Kees Verhoeven (D66) aangeboden. Hij gaf daarbij duidelijk aan dat Nederland de digitale koploper moet worden.” (foto)

In ‘Investeren in een digitale kwantumsprong’ het NL next level-rapport van onder andere MKB-Nederland, wordt die ambitie stevig omarmt. “Het Vakcentrum ziet ook dat technologie versnelt en dat dit grote impact heeft op de bedrijvigheid. Als innovatieve brancheorganisatie zijn we van mening dat de digitale basis goed op orde moet zijn. De juiste kaders zijn daarbij onmisbaar. En dat kader bieden we nu aan onze leden met deze praktische e-learning modules over online ondernemen”, aldus de Vakcentrumdirecteur.

(fotografie: Jeroen Poortvliet)
———————————————————————————————————————
Vakcentrum
Het Vakcentrum is dé innovatieve belangenbehartiger en onafhankelijke adviseur voor zelfstandige winkeliers in food en fast moving consumer goods en voor franchisenemers.


Deel dit bericht:


Careality