Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 november 2016

Haarlemmermeer en Kampen Gemeenten met de Schoonste Winkelgebieden 2016

Tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’ in Media Plaza te Utrecht vond vandaag de uitreiking plaats van ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016’. De gemeente Haarlemmermeer werd door Stichting Nederland Schoon bekroond tot de winnaar in de categorie ‘grote gemeenten’ van deze verkiezing. De gemeente Kampen werd tot winnaar bekroond in de categorie ‘middelgrote gemeenten’. Tevens werd de Grootste Stijger 2016 bekendgemaakt. Winkelgebied Stevensbloem in Leiden heeft ten opzichte van vorig jaar de grootste verbetering laten zien op de ranglijst van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Voor de verkiezing zijn afgelopen maanden 559 winkelgebieden onderzocht in 63 verschillende gemeenten.

nederland-schoon-schoonste-winkelgebied-2016-haarlemmermeerTijdens het congres, een initiatief van Gemeente Schoon i.s.m. NederlandSchoon, werd het motto ‘Praktisch Schoon’ vanuit verschillende perspectieven bekeken. Met name hoe samenwerking kan bijdragen aan het succes van zwerfafvalpreventie. Zo waren recreatie en zwerfafval, centrumgebieden, afval langs de weg, gedragsbeïnvloeding en de Zwerfafvalvergoeding belangrijke punten op de agenda. Het congres stond niet alleen in het teken van het probleem zwerfafval, maar ook de voordelen van schoon kwamen uitgebreid aan bod. Zo inspireerde trendwatcher en filosoof Ruud Veltenaar het publiek om op een andere manier tegen de zwerfafvalproblematiek aan te kijken. Voor meer informatie zie www.nederlandschoon.nl.

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon: “Wij zijn trots op de vierde editie van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing! We merken dat elk jaar de aandacht voor deze verkiezing toeneemt. Ook het aantal deelnemende gemeenten is dit jaar aanzienlijk toegenomen van 36 gemeenten in 2015 naar 63 gemeenten in 2016.” Helene benadrukt het belang van zwerfafvalpreventie: “als we het schoon houden, hoeven we het ook niet op te ruimen!”

Foto: De gemeente Haarlemmermeer winnaar ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016’ met v.l.n.r. Wim Eweg (voorzitter Winkeliersvereniging), Marjolein Steffens-van de Water (wethouder Haarlemmermeer) en Saskia Witteveen (medewerker gemeente Haarlemmermeer) | Fotograaf: Frank van der Burg

Middelgrote gemeenten met de Schoonste Winkelgebieden 2016
In de categorie middelgrote gemeenten is de gemeente Kampen uitgeroepen tot winnaar ‘Schoonste Winkelgebieden 2016’.

Grootste stijger 2016
Waar winkelgebied Stevensbloem in Leiden vorig jaar nog op de laatste plek stond met een schoonscore van een 4,7, staat dit winkelgebied dit jaar een stuk hoger op de ranglijst met een 7,0.

FINALISTEN BEKEND VERKIEZING ‘GEMEENTEN MET SCHOONSTE WINKELGEBIEDEN 2016’

25 Oktober 2016

De finalisten voor de verkiezing ‘Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016’ zijn bekend. In de categorie grote gemeenten (G25) strijden Apeldoorn, Haarlemmermeer en Zwolle om de titel. Bij de middelgrote gemeenten zijn Almelo, Kampen en Veenendaal (winnaar 2015) nog in de race voor deze prijs, die jaarlijks wordt toegekend door Stichting Nederland Schoon. Voor de verkiezing zijn afgelopen maanden 558 winkelgebieden onderzocht in 63 verschillende gemeenten. Onlangs maakte NederlandSchoon al de top 10 van winkelgebieden bekend die dit jaar strijden om de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2016’. De ‘Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016’ wordt op 16 november onthuld tijdens het landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’. Zie voor meer informatie https://www.nederlandschoon.nl/wat-jij-kan-doen/winkelgebiedenverkiezing-2016 en http://www.hetrendementvanschoon.nl/

FINALISTEN GROTE GEMEENTEN
De drie grote gemeenten (G25) die nog kansmaken op de titel ‘Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016’ zijn (in alfabetische volgorde):
-Apeldoorn, -Haarlemmermeer, -Zwolle.

FINALISTEN MIDDELGROTE GEMEENTEN
De drie middelgrote gemeenten die nog kansmaken op de titel ‘Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016’ zijn (in alfabetische volgorde):
-Almelo, -Kampen, -Veenendaal (winnaar verkiezing 2015).

Schoonste Winkelgebied Verkiezing
Voor de vierde keer op rij organiseert Stichting Nederland Schoon de Schoonste Winkelgebied Verkiezing van het jaar. Middels de verkiezing wil NederlandSchoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. De verkiezing neemt ieder jaar in omvang toe. Zo zijn dit jaar 17% meer winkelgebieden onderzocht ten opzichte van vorig jaar en is het aantal deelnemende gemeenten aanzienlijk gestegen: van 36 gemeenten in 2015 naar 63 gemeenten in 2016. Het winnende winkelgebied wordt begin november gehuldigd. De ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016’ wordt vervolgens samen met de ‘Grootste Stijger 2016’ bekendgemaakt tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon op woensdag 16 november.

Over Stichting Nederland Schoon
Stichting Nederland Schoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat. Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl


Deel dit bericht:


Careality