Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
17 november 2016

De DA-formule een jaar later: rijp voor verdere groei

Gisteravond sprak 98% van de aanwezige DA-ondernemers, die automatisch lid zijn van de DA-franchisevereniging, tijdens haar eerste ledenvergadering opnieuw het vertrouwen uit in de DA-strategie van de Nederlandse Drogisterij Service (NDS). En dat is voor DA een belangrijke mijlpaal. Na een rijpingsproces van een jaar gaat het DA-concept met volle kracht vooruit. Alle opties voor uitbreiding van de zelfstandigenmarkt liggen open. De samenwerking met FACO/D.I.O. staat dan ook hoog op de agenda. Zo meldt de Nederlandse Drogisterij Service B.V. in een persbericht.

DA nw logo juni 2012Applaus
Bijna een jaar geleden nam Holland Pharma/Mosadex Groep de gefailleerde DA-organisatie over. De ledenvergadering van de franchisevereniging gisteravond was het eerste officiële evaluatiemoment. De sfeer was goed, de inbreng van de aanwezigen was uiterst constructief. Met applaus voor het gevoerde beleid, namen Gerben Boogaard, voorzitter van de DA-franchisevereniging en Henk Castelijns, directeur a.i. NDS, de complimenten graag in ontvangst. Beiden benadrukten dat het floreren van de DA-formule een intensief samenspel is tussen franchisenemer en franchisegever. NDS bedankt de ondernemers dan ook voor het in haar gestelde vertrouwen.

Kruisbestuiving
Bestuurder van moedermaatschappij Mosadex Groep, Ludwig Castelijns, lichtte verder toe dat de kennis en expertise die DA vanuit de retailmarkt meebrengt, waardevol is voor de totale onderneming. Zo kan Mosadex Groep de gezondheidspositionering binnen het concern verstevigen. Omgekeerd kan Mosadex Groep met haar netwerk, ervaring en deskundigheid in de (farmaceutische) zorgmarkt, de DA-formule sterk onderscheidend maken op gebied van gezondheid en zorg. Mosadex Groep gelooft in die kruisbestuiving.

Toekomst
Ondertussen loopt het onderzoek naar het consolidatieproces tussen NDS en FACO/D.I.O. nog steeds. Mosadex Groep spreekt de hoop en verwachting uit dat het verenigen van de twee formulehuizen in de drogistenmarkt de komende maanden zijn beslag krijgt. De DA-formule is rijp voor verdere groei, de zelfstandigenmarkt klaar voor een duurzame samenwerking.

NDS verwacht dit jaar in totaal 200 DA-franchiseondernemers aan te sluiten.


Deel dit bericht:


Careality