Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
21 maart 2017

WratX wordt EndWarts

De naam van WratX, hét product voor het behandelen van wratten, verandert per maart 2017 in EndWarts. Meda Pharma heeft hiertoe besloten om de productnaam wereldwijd te uniformiseren. De ingrediënten, inhoud en prijs blijven ongewijzigd. Dit meldt de leverancier in een persbericht aan Careality.

EndWarts is een bestaande wrattenbehandeling voor thuis en een alternatief voor het wrattenspreekuur bij de huisarts. Het is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van wratten op handen, voeten en romp bij kinderen en volwassenen. Tot de naamswijziging in Nederland is besloten om het product te uniformiseren zodat de consument waar ook ter wereld altijd zijn of haar vertrouwde product kan vinden. Wratten hoeven met EndWarts maar één keer per week aangestipt te worden en meerdere wratten kunnen tegelijk worden behandeld met één keer dippen. Hoe vaak de wrat moet worden behandeld, is onder andere afhankelijk van hoe lang de wrat er zit, de plek van de wrat en de leeftijd van de gebruiker. Bij kinderen is het vaak al voldoende de wrat 2 tot 3 keer te behandelen. Bij volwassenen duurt het soms wat langer: dit kan variëren van 5 tot 15 keer aanstippen.

De inhoud, prijs en EAN-code van EndWarts blijven gelijk. De consumentenadviesprijs is €19,95. Drogisten en apotheken kunnen EndWarts bij de groothandel bestellen met het EAN-nummer 8712207015030. De nieuwe verpakkingen zijn vanaf eind januari uitgeleverd aan de groothandel.

Op de vernieuwde verpakking wordt een verwijzing naar WratX gemaakt: “Voorheen WratX”.

Tips bij wratten

  • Zorg in openbare (zwem)badruimtes, douches, gym- of sportzalen altijd voor slippers.
  • Droog handen en voeten altijd goed af.
  • Deel schoenen niet met anderen.
  • Deel geen handdoeken onderling, ook niet binnen het gezin.
  • Was hand- en theedoeken op minimaal 60°C.
  • Probeer niet aan wratten te krabben, het bovenste laagje is heel besmettelijk.
  • Was handen goed en droog ze zorgvuldig nadat je wratten hebt aangeraakt.

EndWarts is een medisch hulpmiddel klasse IIb. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. EndWarts kan ook gebruikt worden bij kinderen onder de 4 jaar. Overleg bij kinderen onder de 4 jaar vóór behandeling eerst met een (huis)arts om er zeker van te zijn dat het een wrat is.


Deel dit bericht:


Careality