Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
25 maart 2017

Ondernemers kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

Op vrijdag 24 maart gaf burgemeester Weterings het startsein voor het project ‘Slimmer met Contant’ in Hoofddorp Winkelstad. Hij overhandigde storemanager Marte Wijngaard van New Yorker als eerste deelnemer in Hoofddorp het startpakket. Het doel van het project is om ondernemers kennis te laten maken met nieuwe, veilige en efficiënte, maar ook betaalbare oplossingen voor hun contante geld in hun winkel. “Omgaan met geld kan niet veilig genoeg”, aldus burgemeester Weterings. Dit schrijft Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) in een persbericht aan Careality.

Het project is een initiatief van Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) in samenwerking met waardetransporteur G4S. Deelnemende ondernemers aan het project kunnen tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van een zogenaamde slimme kluis CAS® in combinatie met waardetransport. CAS is een slimme kluis waar de inhoud van de kassa in gestort kan worden. De afstortservice telt automatisch elk biljet, controleert het op echtheid en schrijft het bij op de bankrekening. Als CAS bijna vol is, haalt G4S de inhoud op. Dagelijks worden de afgestorte biljetten bijgeschreven op de bankrekening van de ondernemer. Wanneer de kluist vol is, leegt de waardetransporteur de kluis. Daarmee wordt de ondernemer een hoop gedoe uit handen genomen. “Ondernemers in Winkelcentrum Hoofddorp zijn actief bezig met het verhogen van de veiligheid, in hun zaak en in het centrum. Dat juich ik van harte toe”, aldus burgemeester Weterings.

In Nederland wordt inmiddels al veel betaald met de pinpas (3,5 miljard transacties in 2016). Echter, contant geld neemt nog steeds een belangrijke plaats in als betaalmiddel. Het is belangrijk dat ondernemers hier veilig en efficiënt mee omgaan. Veel grootwinkelbedrijven maken al gebruik van professioneel waardetransport en slimme kluizen. Echter, voor kleinere ondernemers waren die oplossingen vaak nog te duur. Doordat vorig jaar de belangenorganisaties van winkeliers en waardetransporteur G4S hun krachten hebben gebundeld, is er nu ook voor de MKB-ondernemer een betaalbare oplossing.

In 2016 heeft in Ede een vergelijkbaar project plaats gevonden. Na een proefperiode bleef 75% van de deelnemende ondernemers gebruikmaken van de dienst. Meer veiligheid was voor de meeste ondernemers het belangrijkste argument. Na Hoofddorp zullen ook andere steden volgen, waaronder Den Haag, Rijswijk, Nijmegen en Leiden.


Deel dit bericht:


Careality