Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
11 april 2017

Ladival zonbescherming start vandaag weer jaarlijkse campagne ‘Samen Smeren’

Vandaag wordt de jaarlijkse campagne ‘Samen Smeren’ in Nederland weer gestart. Een unieke campagne waarbij basisscholen in Nederland gratis zonnebrandcrème krijgen aangeboden plus een geanimeerd pakket lesmateriaal met mascottes Brom & Brul in de hoofdrol. Klasgenootjes worden zonmaatjes want verbranden, dat mag niet! Vorig jaar was de campagne Samen Smeren een groot succes. Maar liefst 1 op de 6 basisscholen deed actief mee aan de campagne. Het doel: het verbranden van de kwetsbare kinderhuid tijdens het buitenspelen voorkomen én jonge kinderen het belang van insmeren bij brengen. Dit jaar is het Samen Smeren lespakket gericht op meer inhoudelijke verdieping en als leuke bonus krijgt iedere kind in de kleuterklas een eigen mini flesje Ladival! Initiatiefnemer Ladival Zonbescherming (leverancier Healthypharm) komt in actie voor KWF Kankerbestrijding.

Zonmaatjes
Ga er maar aan staan als leerkracht, 30 kinderen insmeren voor het buitenspelen. En dat zonder budget voor zonnebrandcrème. Ladival Zonbescherming komt met de oplossing: ze stellen duizenden mini flacons ‘Ladival voor Kinderen SPF 30’ gratis beschikbaar aan basisscholen en ontwikkelden een praktische, doch doeltreffende methode om kleuters elkaar te laten insmeren: klasgenootjes worden zonmaatjes! Iedere kleuter krijgt tevens een eigen flesje Ladival SPF 30. Centraal in deze campagne staan mascottes Brom & Brul. De geanimeerde diertjes leggen in de leuke prentenboekjes, heldere video’s, praktische stappenplannen en kleurplaten uit waarom insmeren zo belangrijk is én vertellen hoe kleuters elkaar kunnen insmeren. Stickers en maskers maken het pakket nog leuker voor kids. Insmeren? Zo gepiept! Na het insmeren krijgen kleuters een waar ‘smeerdiploma’ mee naar huis.

Op de website http://www.samensmeren.nl/kunnen basisscholen het lespakket aanvragen, producten downloaden en kunnen ouders meer informatie inwinnen.

Lespakket
Het lespakket van dit jaar is vernieuwd en nog interessanter geworden. Zo wordt er in het prentenboekje in kleutertaal uitgelegd dat het huidje rood kan worden door de zonnestralen en je er zelfs ziek van kan worden. In de nieuwe serie animatievideo’s wordt getoond dat insmeren niet alleen belangrijk is op het strand, maar ook op school, in de speeltuin, in het park, tijdens het varen in een bootje en meer! Cindy Bastiaansen, projectmanager campagne Samen Smeren: “Educatie is cruciaal bij het verminderen van huidkanker, de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Wij vinden dat kinderen nooít mogen verbranden en stellen daarom gratis onze producten en lespakketten beschikbaar voor deze educatiecampagne”.

In actie voor KWF Kankerbestrijding
Ladival Zonbescherming is een van origine Duits merk gespecialiseerd in bescherming van de kwetsbare kinderhuid en de overgevoelige volwassenhuid tegen UV-A, UV-B en IR‑A straling. De producten zijn vrij van parfums, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en parabenen. Ladival wordt veelvuldig aanbevolen door dermatologen en is verkrijgbaar bij apotheken, ETOS, D.I.O. drogist en DA.  Ook dit jaar komt Ladival weer in actie voor KWF Kankerbestrijding. Per verkochte flacon ‘Ladival voor Kinderen’ wordt 1 euro gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Meer informatie : www.samensmeren.nl
Video’s : You Tube Samen Smeren

Facebook : https://www.facebook.com/Ladival.Nederland


Deel dit bericht:


Careality