Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 juni 2017

Boeken: Minder focus, meer effect – Pijn is persoonlijk – Leef Lagom

Op 22 augustus 2017 verschijnt bij Kosmos Uitgevers PG&S Minder focus, meer effect van de Amerikaanse auteur Srini Pillay.

Ontfocus voor een leuker leven! Baanbrekende kijk op focus.

Focus is de norm in een samenleving waarin alles snel en efficiënt moet, waarin alles mogelijk lijkt en kiezen haast onmogelijk is. Tijd om stil te staan is er nauwelijks. Discipline! Hyperfocus!

Minder focus, meer effect is hét tegengeluid voor deze ontwikkeling. Wat iedereen je ook vertelt – focus is niet de oplossing voor de lange termijn. De echt belangrijke dingen raken door te focussen juist op de achtergrond. Extreme focus maakt beslissingen nemen moeilijk. Je verliest jezelf en je omgeving uit het oog. Emotionele uitputting ligt op de loer. De oplossing? Minder focus voor meer effect!

Wie minder focust ontspant het brein, zodat het opgeladen, gecoördineerd en innovatief is als je dat nodig hebt. Minder focus, meer effect biedt een verrassende uitweg uit een vermoeiende impasse: laat je gedachten regelmatig de vrije loop, klieder, dagdroom, rommel wat aan, pruts en laat de boel eens de boel. Resultaat? Verhoogde creativiteit, minder stress, beter functioneren en meer oog voor anderen! Een praktisch boek met inspirerende voorbeelden en verrassende inzichten.

SRINI PILLAY (foto rechts) is coach, therapeut en assistent-professor psychiatrie aan Harvard Medical School en Harvard Business School. Met zijn onderneming NeuroBusiness Group helpt hij werknemers om minder te focussen.

Minder focus, meer effect | Klieder, mijmer, pruts en probeer voor een beter leven.
Srini Pillay | € 18,99 | paperback | 272 pagina’s | ISBN 9789021565408 | ISBN e-book 9789021565415 (€ 9,99)

_______________________________________________________________________________

Op 26 september 2017 verschijnt bij Kosmos Uitgevers Pijn is persoonlijk. Over leven met chronische pijn van Marleen Schefferlie.

Taboe doorbrekend boek over pijn, voor pijnpatiënten en hun naasten.

Meer dan 2.000.000 Nederlanders en meer dan 750.000 Vlamingen hebben chronische pijn. Dat heeft grote gevolgen voor hun leven. Maar omdat  pijn nog steeds een taboe is, verbergen patiënten die vaak. Het is tijd om dat taboe te doorbreken. Marleen Schefferlie neemt in Pijn is persoonlijk het voortouw.

Schefferlie heeft fibromyalgie, de wetenschappelijke naam voor chronische pijn in spier- en bindweefsel. In Pijn is persoonlijk beschrijft zij haar eigen ‘pijn-cv’ en interviewt ze elf lotgenoten. Centraal staat hun ervaring: de pijngeschiedenis, de therapieën en de levensfilosofie die hen op de been houdt. Hun persoonlijke verhalen vormen samen een rijke waaier aan levenswijsheid en kracht.

‘Een zeer persoonlijke kijk in het leven en de beleving van mensen met pijn. Het taboe dat rust op praten over pijn wordt in dit boek doorbroken.’ – Rinie Geenen, hoogleraar psychologie Universiteit Utrecht.

Marleen Schefferlie (foto rechts) maakte carrière als modestyliste. Nadat fibromyalgie bij haar was vastgesteld werd zij fulltime schrijver. Ze is columniste van onder andere Bres en publiceerde de romans Rozerood en Kwaad daglicht.

PIJN IS PERSOONLIJK. OVER LEVEN MET CHRONISCHE PIJN
Marleen Schefferlie | € 18,99 | paperback | 256 pagina’s | 13,5 x 21 cm |
ISBN 9789021565422 | € 9,99 (e-book) | ISBN 9789021565439 (e-book)

____________________________________________________________________

De Scandinavische landen behoren al jaren tot de gelukkigste landen ter wereld. In Leef Lagom vertelt Anna Brones, expert op het gebied van Lagom, het Zweedse geheim voor een gelukkig leven.

Leef Lagom is een praktische en geïllustreerde lifestylegids gebaseerd op de Zweedse filosofie van Lagom. Lagom betekent ‘precies de juiste hoeveelheid’, niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg. Balans dus.

Het boek laat je zien hoe je meer geluk kunt vinden in je dagelijks leven door evenwicht. Je hebt minder stress, meer tijd voor dingen die je leuk vindt, voldoende geld en een bewuster leven. Met wat kleine inspanningen maak je je leven beter, groener én goedkoper.

Leef Lagom
Auteur: Anna Brones
Prijs: € 15,-
ISBN: 9789021566696
Verschijningsdatum: 1 augustus 2017
Kosmos Uitgevers


Deel dit bericht:


Careality