Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
28 juni 2017

Russische investeerder neemt Holland & Barrett over


De Russische investeerder L1 Retail krijgt voor een bedrag van 1,8 miljard pond (2,05 miljard euro) de Britse winkelketen Holland & Barrett in handen. Dit melden Britse media. In Nederland heeft de snel-
groeiende keten Holland & Barrett 187 winkels, voorheen bekend als De Tuinen.

Holland & Barrett heeft wereldwijd zo’n 1.400 vestigingen in onder andere de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Ierland. In het Verenigd Koninkrijk is het concern de grootste keten van gezondheidswinkels.

Het Britse bedrijf wordt verkocht door de Amerikaanse investeerder Carlyle. Holland & Barret werd in 2010 aangekocht als onderdeel van de aankoop van Nature’s Bounty.

L1 Retail is eind 2016 opgericht door de Russische zakenman Mikhail Fridman. Het fonds wil zo’n 3 miljard dollar investeren in een klein aantal winkelketens.

Holland & Barrett werd in 1870 opgericht in Bishop’s Stortford en heeft nu ruim vierduizend werknemers. De Tuinen onstond in 1980 in Den Haag als De Tuin van Babylon. Ahold nam het bedrijf in 1991 over. In 2003 werd het onderdeel van het Britse Holland & Barrett. Een dochteronderneming van het Amerikaanse NBTY. Vanaf 2015 werden de krachten gebundeld en gaat De Tuinen verder onder de merknaam Holland & Barrett B.V.

Eerder deze maand werd bekend dat ook A.S. Watson de keten over wilde nemen.

 


Deel dit bericht:


Careality