Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
5 juli 2017

Jaarverslag FAD overhandigd aan minister Blok

De gezamenlijke aanpak door winkeliers tegen interne fraude werpt zijn vruchten af. Dat blijkt uit het jaarverslag van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) dat gisteren werd overhandigd aan minister Blok van Veiligheid & Justitie. Dit meldt Detailhandel Nederland in een persbericht aam Careality.

In 2016 werden 543 fraudeurs via het Waarschuwingsregister van de stichting Fraude aanpak Detailhandel herkend. In de twaalf jaar dat het register nu bestaat werden 2.821 sollicitanten via het register herkend. In die periode werd het register al meer dan 2 miljoen keer geraadpleegd. Het register is open voor deelname van alle winkeliers: grootbedrijf, MKB, levensmiddelen, non-food, fysieke winkeliers, webshops en pompstations.

Tijdens de overhandiging van het Jaarverslag refereerde voorzitter Joop Atsma aan de groei van het register en de ontwikkeling die het register de afgelopen jaren heeft doorgemaakt: “Doordat steeds meer winkeliers aansluiten, neemt de effectiviteit toe en is het waarschuwingsregister een steeds belangrijker middel voor winkeliers bij het aannemen van personeel.” Minister Blok nam daarop het jaarverslag in ontvangst en onderstreepte het belang van het bestaan van het register: ”Het waarschuwingsregister van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van interne fraude. Ik wens de stichting veel succes bij haar werk in de toekomst.”


Deel dit bericht:


Careality