Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
10 augustus 2017

Nutricia introduceert nieuwe Olvarit knijpzakjes met fruit

Nutricia, de specialist in voeding voor baby’s en jonge kinderen, introduceert de Olvarit fruitvoeding in een vernieuwd, handig knijpzakje. Hierdoor zijn de fruitige tussendoortjes geschikt om vast te houden en mee te nemen. Ouders kunnen nu ook onderweg eenvoudig hun baby’s of jonge kinderen een verantwoord tussendoortje bieden, boordevol fruit. Zo schrijft leverancier Nutricia in een persbericht aan Careality.

Een jaar geleden introduceerde Nutricia Early Life Nutrition een volledig gerenoveerde productlijn van de Olvarit potjes. De focus lag hierbij op één duidelijk herkenbare groente- of fruitsoort per potje om zo de smaakherkenning bij jonge kinderen te helpen bevorderen.

Net zoals die vernieuwing van de Olvarit potjes, past de vernieuwde Olvarit fruitvoeding in de missie van Nutricia om gezonde eetgewoonten in de eerste duizend dagen van het leven te bevorderen. Dit heeft namelijk een belangrijke invloed op gezonde eetgewoonten en een betere gezondheid op latere leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in Nederland te weinig groente en fruit eten[1]. Olvarit helpt kinderen groente en fruit lekker en leuk te vinden.

De belangrijkste aanpassingen van de nieuwe Olvarit fruitvoeding:

  • In de nieuwe Olvarit zit enkel fruit. Er worden geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen of suikers toegevoegd. Dat is in lijn met Nutricia’s strenge voedingsstandaarden, onder meer gebaseerd op aanbevelingen van de WHO.
  • In ieder knijpzakje is één fruitsoort op de voorgrond. Dit helpt de kinderen om gemakkelijker de specifieke fruitsmaken te leren herkennen.
  • De knijpzakjes zijn nu ook beschikbaar voor kinderen vanaf 6 maanden. Het totale assortiment bestaat uit 8 varianten: 2 vanaf 6 maanden, 2 vanaf 8 maanden en 4 vanaf 12 maanden.
  • De nieuwe fruitvoeding heeft een nieuwe transparante verpakking en is makkelijk mee te nemen en vast te houden. Ook handig voor onderweg dus, en zowel ouders als kinderen zien precies wat erin zit.

De nieuwe Olvarit fruitvoeding is vanaf nu ook in de winkelschappen te vinden.


Deel dit bericht:


Careality