Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
23 oktober 2017

Colinda Hoegee: “Je moet af en toe je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit” (Loesje)

Beste relatie,

Na 12 jaar De Tuinen en Holland & Barrett heb ik besloten dat ik de volgende fase in mijn carrière bij een ander bedrijf ga werken. En nu dat ik dit schrijf kan ik mij daar nog helemaal niks bij voorstellen, maar ik heb het besluit genomen: 22 december gaat mijn laatste werkdag zijn.

In deze 12 jaar heb ik het bedrijf zien groeien tot de waanzinnige mooie organisatie die het vandaag is. Wij hebben de mooiste producten, de mooiste loyaalste klanten en de mooiste medewerkers. Samen maakt dat het recept voor ons succes. Ik heb zoveel hoogtepunten meegemaakt. Natuurlijk alle nieuwe winkelopeningen, alle 120!. In het bijzonder onze eerste winkelopening. Winkel 69 in Enschede; In deze verliesgevende organisatie maakten we in 2007 voor het eerst winst en dat hebben we gelijk geïnvesteerd in groei. Toen de volgende mijlpalen; de 100e winkel in Utrecht Lange Elisabeth, de heropening van onze eerste winkel in Den Haag Babylon door onze oprichter Willem van Vondelen, de 150e in Rotterdam Hesseplaats, de 1000e Holland & Barrett winkel in Rotterdam Markthal en natuurlijk vorig jaar de 200e winkelopening in Brussel. Onze keten is ook uitgebreid door overnames: de 7 winkels van het voormalige Reformhuis Twente en de 13 winkels van het Belgische Essenza zijn bijzondere herinneringen voor mij. In beide gevallen een emotioneel moment voor zowel de eigenaren en medewerkers die daar werkten. En daarnaast hadden we de overname van de 22 De Tuinen franchisenemers. Ook die overnames hebben een bijzondere plek in mijn hart. Daarnaast hebben we online een hele evolutie mee gemaakt: van Webwinkel naar Omnichannel. In 2010 met de opening van de webwinkel, de heropening ervan in 2012, de heropening daarvan in 2017, de lancering van de Belgische website in 2016 en over een paar weken de uitrol naar ‘order in store’ en ‘click & collect’.

In deze 12 jaar zijn we van 216 medewerkers naar 1613 medewerkers gegroeid. Ik weet nog goed dat op het hoofdkantoor de eerste uitbreiding deden van 15 collega’s naar 16 collega’s; een IT functionaris. Patrick was in 20 minuten aangenomen en is nu onze IT manager en runt het hele bedrijf. Of toen we de 1000e medewerker, Suzanne in Ermelo in het zonnetje hebben gezet. Maar ook het 30 jarig jubileum van een van onze eerste medewerkers, Linda, die al 30 jaar en nog steeds vol passie bij ons werkt. Of al die medewerkers die een mooie stap hebben kunnen zetten in hun carrière door de groei van het bedrijf. Er zijn zoveel mooie, bijzondere maar ook verdrietige momenten.

In deze 12 jaar is ons assortiment enorm ontwikkeld maar ook hetzelfde gebleven. De kernwaarden van het assortiment zijn er al 38 jaar en zullen er ook de komende 38 jaren blijven. Ik heb heel veel mooie, quirky, gezonde, bijzondere lekkere producten gezien. Ik ben zo ongelofelijk trots op ons assortiment. Alle producten die wij verkopen, hebben een verhaal te vertellen. En het zijn zulke mooie verhalen!! Denk eens aan de verhalen achter kaneel, moringa, zeecollageen, mariadistel, ginseng, honing, en zo kan ik ongeveer alle 3000 ingrediënten beschrijven. En wat ik het allermooiste vind: wij kennen al deze verhalen en daarmee maken wij het verschil!

En dan in de laatste twee jaar hebben we natuurlijk een mega metamorfose gehad: van De Tuinen en Essenza naar Holland & Barrett en van de Classic winkels naar New Concept Stores. De opening van de kleinste winkel op Breda NS station en de opening van de grootste winkel in Rotterdam Beurs. Een dikke verdubbeling van het DC, de installatie van onze high-tec picking systeem en de verhuizing van Klant Support Centrum van Beverwijk naar Amsterdam.

En waarom ga ik dan toch weg? Voor degenen die zich afvragen of dit echt mijn eigen keuze is: ja! Ik heb geen ‘onderling geschil over het te voeren beleid’ en het komt zeker niet door de nieuwe investeerder L1. Het is een bijzondere groep mensen die onze organisatie verder gaan uitbouwen. Zoals je kunt lezen heb ik ongeveer alles meegemaakt wat je in een organisatie kan meemaken (en dan nog veel veel meer) en juist daarom is het tijd om verder te gaan. Ik wil heel graag al mijn ervaring gebruiken om een andere organisatie net zo sterk te maken, en daar ga ik vanaf april op zoek naar. Eerst na 22 december drie maanden De Tuinen / Essenza / Holland & Barrett-detoxen en loslaten. Maar zover is het nog lang niet, morgen is er gewoon weer een werkdag en wil nog veel mooie dingen in deze laatste 9 weken doen.

Ik wil je als je aan onze organisatie hebt bijgedragen met heel mijn hart enorm bedanken voor al je steun aan Essenza, De Tuinen & Holland & Barrett. Zonder jouw hulp en inzet hadden wij nooit zo succesvol kunnen zijn! En had ik nooit zulke 12 onwijs mooie jaren gehad!!

Ik geloof erin dat je alle mensen in je leven minimaal 2 keer tegen komt, dus voor nu geen afscheid maar tot de volgende keer dan proosten we met een kopje kamille thee op de toekomst.

Colinda Hoegee,
Holland & Barrett International

(foto’s Holland & Barrett / Bron: Linkedin)


Deel dit bericht:


Careality