Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 oktober 2017

Bol.com uitgeroepen tot ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ 2017-2018

Bol.com is uitgeroepen tot ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ 2017-2018. Action is winnaar van de ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ 2017-2018 en Bol.com nam ook de ‘ABN AMRO Webshop Awards’ 2017-2018 in ontvangst. Philip Mountford, CEO van Hunkemöller, won de vakprijs ‘Beste Retail Executive’ 2017-2018 en het managementteam van Rituals is uitgeroepen tot het ‘Beste Retail Managementteam’ 2017-2018. De prijzen zijn gisteravond uitgereikt tijdens het ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ gala op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Dit schrijft de organisatie van deze verkiezing in een persbericht aan Careality.

In de afgelopen zes maanden beoordeelden ruim 316.000 consumenten hun favoriete retailers voor de publieksprijzen ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ en ‘ABN AMRO Webshop Awards Nederland’. Op donderdag 14 september zijn de winnaars van de categorieprijzen bekendgemaakt. Deze winnaars maakten hierdoor kans op de overall titel door de afgelopen maand nogmaals stemmen van de consument binnen te halen.

Bol.com werd verkozen tot ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ 2017-2018, en liet hiermee 34 genomineerden achter zich. In de ogen van de consumenten verdient Action de titel ‘Beste Winkelketen van Nederland’. Bol.com sleepte naast de ‘Retailer of the Year’ award ook de ‘ABN AMRO Webshop Awards’ in de wacht.

Vakprijzen Retail Executive 2017–2018 en Retail Managementteam 2017-2018
Philip Mountford, CEO van Hunkemöller, won de vakprijs Retail Executive 2017-2018. Hieronder een overzicht van de volledige Top 5 Retail Executives:

Philip Mountford – Hunkemöller
Frits van Eerd – Jumbo
Debbie Klein – Beter Bed
Victor van Nieuwenhuizen – Sissy Boy
Bart Karis – Zeeman

Het managementteam van Rituals schreef de meeste stemmen voor de vakprijs Retail Managementteam 2017- 2018 op zijn naam. De Top 5 Retail Managementteam ziet er als volgt uit:

Rituals
Bijenkorf
Fietsenwinkel.nl
Bol.com
Albert Heijn

De winnaars van beide vakprijzen zijn vastgesteld nadat vakgenoten (retailers) in een eerste stemronde aangaven welke Retail Executive en welk Retail Managementteam zij wilden nomineren. Op basis hiervan is een Top 10 Retail Executives en een Top 10 Retail Managementteams samengesteld. In de tweede ronde is gestemd op één Retail Executive en één Retail Managementteam. Hieruit kwam een Top 5 voor beide categorieën voort. Tijdens het ABN AMRO Retailer of the Year Gala konden retailers hun laatste stem uitbrengen. In totaal hebben ruim 1.600 vakgenoten gestemd.


Deel dit bericht:


Careality