Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
31 oktober 2017

Ramon Beuk inspireert ouderen in nieuwe campagne Kruidvat ‘Aanvulling op voeding’

Kruidvat werkt met kok Ramon Beuk samen rondom de campagne voor het nieuwe product ‘Aanvulling op voeding’. Het product dat Kruidvat in haar winkels heeft geïntroduceerd, is voornamelijk bedoeld om ouderen te helpen voeding aan te vullen. Uit onderzoek blijkt dat het niet altijd lukt om goed te eten bij 1 op de 3 ouderen met thuiszorg en ruim 1 op de 10 ouderen zonder thuiszorg.* Ramon Beuk gaat in gesprek met ouderen over hun eetpatroon. Hij analyseert hun eetpatroon en biedt ze oplossingen om het zelf koken leuker en makkelijker te maken. Kruidvat wil door deze luchtige benadering van samen koken laten zien dat het niet moeilijk is gezonde en gevarieerdere maaltijden op tafel te zetten. De eerste resultaten zijn vanaf week 43 te zien op onder andere de BLOG van Kruidvat. Zo meldt A.S. Watson in een persbericht aan Careality.

Kruidvat zet de expertise van Beuk in om te laten zien dat het niet moeilijk is gezonde en gevarieerdere maaltijden op tafel te zetten. Tijdens kooksessies met ouderen gaat Beuk op een luchtige manier het gesprek aan over het eetpatroon van ouderen. Beuk heeft hier ook persoonlijk ervaring mee: “Mijn moeder heeft ook de oudere leeftijd bereikt. Ze heeft moeite met lang staan waardoor ze niet altijd meer voor zichzelf kan koken. Mijn moeder kan heerlijk koken en was altijd een grote inspiratiebron voor mij. Daarom kook ik regelmatig voor haar, bijvoorbeeld lekkere Surinaamse gerechten. We hebben dan samen gezellige en nostalgische momenten”. Kruidvat: “Ramon Beuk is een bekende kok die als geen ander weet wat er bij een voedzame maaltijd komt kijken en dat het soms helemaal niet zo ingewikkeld is of veel tijd kost om goed te koken met voldoende voedingstoffen.” De video’s worden op de BLOG van Kruidvat beschikbaar gesteld, niet alleen voor ouderen die geïnspireerd en gemotiveerd willen worden, maar ook voor mantelzorgers en familie. Op de BLOG komen ook verschillende recepten voor ouderen, bijv. gerechten met zachte structuren.

Het lukt ouderen niet altijd goed te eten. Zo kan het verlies van een partner of eenzaamheid een oorzaak zijn voor minder eetlust. Er kunnen ook lichamelijke oorzaken zijn. Als je ouder wordt, vermindert je reuk en smaak, waardoor het soms minder verleidelijk is om te eten. Je hebt gewoonweg minder trek. Ook minder of slechter kauwen leidt ertoe dat niet alles even goed smaakt of bevalt. Kruidvat wil vooral het gesprek over eetpatronen openbreken. Mogelijke tekorten zijn eenvoudig aan te vullen. Voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen heeft een positieve invloed. Bijvoorbeeld vitamine C, B6 en ijzer die het immuunsysteem en fitheid ondersteunen.

www.kruidvat.nl/aanvulling-op-voeding 

*Schilp et al., High Prevalence of undernutrition in Dutch-community dwelling older individuals, doi 10.1016/j.nutr.2012.02.016).


Deel dit bericht:


Careality