Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
14 november 2017

Nederlandse mama’s massaal aan de fles

De Difrax S-fles wordt door meer dan 80% van de professionals in de geboortezorg geadviseerd aan kraamgezinnen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder de Nederlandse professionals, werkzaam in de geboortezorg. “Baby’s drinken beter, rustiger, krijgen minder lucht binnen én drinken langer uit de S-fles dan bij sommige andere merken” aldus een kraamverzorgende. Dit meldt leverancier Difrax in een persbericht aan Careality.

Belangrijkste bij een babyfles
Een goede anti -colic werking van een fles is het belangrijkste als je een babyfles kiest, dit vindt zowel de kraamverzorgende als de verloskundige. Een andere belangrijke overweging is dat de babyfles goed te combineren is met borst voeden en past bij de zuigbehoefte van de pasgeboren baby. 84 % kraamverzorgenden en 74 % verloskundigen adviseert de Difrax S-fles aan kraamgezinnen omdat deze babyfles voldoet aan deze belangrijke kenmerken.

De S-fles vermindert darmkrampjes
Ruim 68% van de kraamverzorgenden uit het onderzoek geeft aan, dat de Difrax anti-colic S-fles er daadwerkelijk voor zorgt dat pasgeborenen minder last hebben van darmkrampjes. Hiervan geeft 75% van de kraamverzorgenden aan specifiek de Difrax S-fles aan te bevelen ter vermindering van darmkrampjes. 25% van de kraamverzorgenden heeft een andere reden om de fles aan te bevelen (bijvoorbeeld hygiëne of de combinatie met borst voeden) De Difrax S-fles wordt beoordeeld met een 7,8 door de verloskundigen en met een 8.1 door de kraamverzorgenden.

Meer onderzoek feiten
54% van de kraamverzorgenden adviseert de S-fles actief als middel bij darmkrampjes. Onder verloskundigen is dit 47% . 69% van de kraamverzorgenden vindt de S-fles makkelijk schoon te houden en 38% geeft zelfs aan dat dit helpt tegen verspreiding van schimmelinfecties zoals spruw. Onder de verloskundigen is dit 48%. 68% van de kraamverzorgenden geeft aan dat de S-fles goed te gebruiken is wanneer er borstvoeding wordt gegeven. Van de verloskundigen is 62% het hier mee eens. 54% van de kraamverzorgenden ervaart dat pasgeborenen rustiger drinken met de S-fles. 44% van de verloskundigen deelt deze ervaring. 66% van de kraamverzorgenden ervaart dat de S-fles makkelijk wordt geaccepteerd door pasgeborenen. Bij verloskundigen is dit 52%.

Kraamzorg- en verloskundige loket
Difrax heeft online een survey uitgezet op verloskundigenloket.nl en kraamzorgloket.nl. Ruim 160 kraamverzorgenden en 100 verloskundigen namen deel aan deze survey. Het Verloskundigenloket en Kraamzorgloket zijn websites waarop verloskundigen en kraamverzorgenden alle relevante cliëntinformatie, productsamples en praktijkbenodigdheden kunnen vinden. Veel cliëntinformatie en producten zijn kosteloos te bestellen. Inmiddels maakt 87% van alle verloskundigenpraktijken en gynaecologie-afdelingen gebruik van deze handige ‘one-stop shopping’. Ook de kraamzorg weet in toenemende aantallen het loket te vinden. De websites worden maandelijks bezocht door zo’n 1.000 professionals in de geboortezorg.


Deel dit bericht:


Careality