Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
24 november 2017

Extra ESF-subsidie maakt gratis ondersteuning in bedrijfsvoering mogelijk

Stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID) biedt ondernemers in de zelfstandige drogisterijbranche extra ondersteuning bij het runnen van hun bedrijf. Dat is mogelijk vanwege een subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) die DID tot eind 2018 heeft gekregen. Ondernemers kunnen hierdoor gratis advies, begeleiding en ondersteuning krijgen in hun bedrijfsvoering. “Een unieke kans voor ondernemers”, zegt Nicole Hoetjes, voorzitter van stichting DID. Zo schrijft DID in een persbericht aan Careality.

Kosteloos
Stichting DID staat al sinds 2013 klaar voor werknemers en werkgevers in de zelfstandige drogisterijbranche met een breed pakket aan regelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Door de ESF-subsidie kan DID nu nog meer doen voor de ondernemers in de branche. “Een winkel hebben in de zelfstandige drogisterijbranche is leuk, spannend én hard werken”, zegt Nicole Hoetjes. “Er komt immers heel wat op ondernemers af. DID kan hen daarbij ondersteunen. We bieden verschillende keuzemogelijk-
heden: van 1-op-1 gesprekken en coaching tot en met teamsessies. Met als uiteindelijk doel dat duurzame inzetbaarheid een preventief en proactief deel wordt van de bedrijfsvoering. De kracht van dit programma is dat het maatwerk is, toegespitst op de eigen situatie en de eigen vraagstukken. Elke ondernemer kan hiermee zijn of haar voordeel doen. En het kost hen niets.”

Support op maat
Ondernemers kunnen door de subsidie gratis gebruik maken van:

  • Teamsessies: onder begeleiding van een deskundige op een leuke en actieve manier met het team in gesprek over motivatie, vitaliteit en eigen verantwoordelijkheid rondom duurzame inzetbaarheid.
  • 1-op-1 gesprekken met een deskundige over personeelsmanagement, arbeidsrecht, verzuimmanagement of andere vraagstukken in de onderneming.
  • Praktische ondersteuning bij het opzetten van functionerings- of voortgangsgesprekken.
  • Persoonlijke coaching, bijvoorbeeld gesprekstechnieken om gemakkelijker personeelsgesprekken te voeren.

Alle opties zijn gericht op de eigen winkel en eigen situatie, zodat het ook echt iets oplevert voor de ondernemer en zijn of haar team. Kortom: maatwerk. DID krijgt voor deze extra ondersteuning subsidie tot en met 2018. De mogelijkheden staan open voor alle ondernemers in de zelfstandige drogisterijbranche. Ondernemers die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met DID-adviseur Jantien Meeuwsen, bereikbaar via jantien.meeuwsen@stichtingDID.nl of via 06 – 41 78 84 94 of kijk op www.stichtingDID.nl.

Over stichting DID
Stichting DID is in 2013 opgericht met als doel ervoor te zorgen dat medewerkers in de zelfstandige drogisterijbranche op een plezierige en gezonde manier aan het werk kunnen blijven tot aan hun pensioen – binnen of buiten de branche. DID is een samenwerkingsverband van werkgeversorganisatie Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) en werknemersorganisatie CNV Vakmensen.

Foto’s: archief Careality


Deel dit bericht:


Careality