Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
30 november 2017

Ondernemers Van Slooten van Etos Ermelo met pensioen

Het wordt een bijzondere decembermaand bij Etos aan de Ermelose Stationsstraat. Ondernemers Jaap en Henny van Slooten vieren deze feestmaand voor de laatste keer met hun klanten. Na 44 jaar in het drogisterijvak te hebben gezeten gaat het echtpaar in 2018 met pensioen. “Ook namens al onze medewerkers nodigen wij klanten uit om vooral nu nog onze winkel te bezoeken. Het wordt extra gezellig,” aldus Jaap van Slooten. Zo schrijft Etos in een persbericht aan Careality.

In 1974 begon de drogistencarrière van Jaap en Henny. Hun eerste winkel bevond zich aan de Kerklaan. Later volgde een verhuizing naar de Stationsstaat en daarna naar het toen gloednieuwe winkelcentrum De Enk. Daar werd de winkel in 1989 Etos. “We waren de tweede franchiser in Nederland en dat was nieuws. Iedereen was nieuwsgierig naar hoe dat allemaal in z’n werk ging”, vertelt Jaap. Hoewel het echtpaar in die beginjaren best moest pionieren, bleek hun keuze goed uit te pakken. Hun winkel groeide en in 2000 volgde een verhuizing naar een groter pand aan, wederom, de Stationsstraat. Daar werd het team medewerkers uitgebreid tot negen.

Etos blijft!
In februari stoppen Jaap en Henny definitief. Er is geen opvolging: hun dochters hebben een eigen carrière. De winkel is verkocht aan Etos en gaat verder als een vestiging, een deur verder dan de huidige locatie. “Alle medewerkers komen in dienst van Etos en dat vinden wij prettig. Ook voor onze klanten, want zij zien straks allemaal bekende gezichten. Dan voelt zo’n nieuwe winkel toch snel als vertrouwd aan.” Jaap en Henny nemen in februari afscheid van hun klanten. Dat wordt een feestelijke aangelegenheid. “Wat we precies gaan doen, weten we nu nog niet. We gaan in ieder geval eerst gezellig de decembermaand met onze klanten vieren, precies zoals we dat de afgelopen 44 jaar hebben gedaan.”


Deel dit bericht:


Careality