Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
30 januari 2018

Lisette Havermans nieuwe algemeen directeur NDS – Walborgh Kieskamp verlaat organisatie

Het bestuur van Mosadex Groep kondigde vandaag een aantal organisatorische wijzigingen aan. Lisette Havermans volgt Jos Jongstra op als algemeen directeur van NDS. “De ondernemers behaalden niet genoeg voordeel uit de synergie tussen DA, D.I.O., Holland Pharma en moederbedrijf Mosadex Groep. Mosadex heeft Lisette Havermans benoemd om dat te versnellen en concreet te maken”, zegt Angelique Derks, woordvoerder Mosadex. Lisette heeft volgens Mosadex ruime werkervaring in diverse bedrijfstakken en ze heeft kennis van de farmaceutische zorgmarkt.

Walborgh Kieskamp
Mosadex maakte ook bekend dat Walborgh Kieskamp, (directeur formule en marketing NDS) de organisatie in goed overleg verlaat. Volgens Derks ligt de interesse van Kieskamp, voormalig algemeen directeur Biohorma, toch meer bij de leverancierskant dan bij retail.

Jongstra naar ondernemersrelaties
Binnen de nieuwe directiesamenstelling krijgt Jos Jongstra de verantwoordelijkheid voor de portefeuille ‘ondernemersrelaties’ en de ontwikkeling van de franchiseportfolio. Welke functie Arjan van der Lingen, de huidige directeur account management en expansie, gaat vervullen is nog niet duidelijk aldus Derks.

Bouwman op logistiek
Om de logistieke performance vlot te trekken en blijvend op het vereiste niveau te krijgen, stuurt Jan Bouwman de totale logistieke infrastructuur aan. Jan is directeur bij Holland Pharma en volgens Mosadex geroutineerd en deskundig op dit vlak.

Raad van commissarissen aangesteld
Gistermiddag is er een bijeenkomst geweest voor de ondernemers van NDS. Daar werd volgens Derks menig kritische vraag werd gesteld. “De directiewijzigingen gaven onrust onder de ondernemers, maar iedereen is het er wel over eens dat de vaart er nu echt in moet komen, we zijn met NDS nog niet aan het bouwen toegekomen. Mosadex gelooft dat Lisette Havermans de versnelling erin kan brengen. De ondernemers waren ook te spreken over de beslissing van Mosadex om een raad van commissarissen (rvc) in te stellen. Deze moet het integratieproces en de synergie met Mosadex Groep verder aanzetten. Voorzitter van de rvc is Harry Bruijniks, een ervaren bestuurder, met name in de retailsector. Met zijn kennis acht Mosadex hem hij in staat van dichtbij de directie te ondersteunen bij het formuleren van het NDS-beleid.


Deel dit bericht:


Careality