Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
23 maart 2018

Boek: Wegwijs in de voedingsjungle, gewoon gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 9

Het blijft voor veel ouders een uitdaging; gezond eten met je kind. Want wat is nu echt gezond? Moet je kind wel melk drinken? Hoe zit het met brood? En wat als je kind geen groente lust? Vragen die veel ouders hebben, maar de antwoorden zijn zo simpel nog niet. In Wegwijs in de voedingsjungle nemen voedingsdeskundigen Michelle van Roost en Manon van Eijsden vragen (en zorgen!) van ouders weg rondom voeding voor kinderen. Zo schrijft Kosmos Uitgevers in een persbericht aan Careality.

De praktische overzichten en tips, adviezen op wetenschappelijke basis en de makkelijke (en lekkere) recepten in dit boek zullen je snel wegwijs maken in de voedingsjungle. Twaalf andere experts* hebben de inhoud meegelezen; waaronder voedingswetenschappers, kinderartsen, opvoedkundigen, maar ook een jeugdarts, tandarts, levensmiddelentechnoloog en kinderdiëtist. De onderwerpen zijn in heldere taal beschreven en overzichtelijk ingedeeld naar leeftijdsgroep (0 tot 1 jaar en 1 tot 9 jaar). Dit boek helpt ouders en verzorgers bij het maken van gezonde keuzes voor hun kinderen.

“Er is veel tegenstrijdige informatie over voeding en praktische handvatten voor ouders zijn schaars. Gelukkig is er nu dit boek.’ – Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid

‘Wat had ik zelf graag dit boek gehad toen mijn kind jong was. Er is zoveel informatie rond (gezond) eten dat je er geen wijs meer uit wordt als ouder. Nu eindelijk een boek vol helderheid én praktische tips. Ik zal ‘m zeker aanraden aan ouders!’ – Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedcoach, bekend van tv en diverse boeken.

* Experts die hebben meegelezen:
Dr.ir. Annet Roodenburg, voedingswetenschapper, Prof.dr.ir. Jaap Seidell, voedingswetenschapper, Dr.ir. Caroline van Rossum, voedingswetenschapper, Prof.dr.ir. Kees de Graaf, voedingswetenschapper, Drs. Daniëlle Majtlis-de Haes, kindertandarts, Dr. Koen Joosten, kinderarts, Esther Konijn, kinderdiëtist, Dr. Monique L’Hoir, pedagoog en onderzoeker, Prof.dr. Hans van Goudoever, kinderarts, Prof.dr.ir. Tiny van Boekel, levensmiddelentechnoloog, Drs. Henrike ter Horst, jeugdarts KNMG, Drs. Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedkundige.

Wegwijs in de voedingsjungle | Gewoon gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 9 |
Michelle van Roost en Manon van Eijsden | ISBN: 9789021567495 | € 20,- | Verschijningsdatum: 1 mei 2018 |


Deel dit bericht:


Careality