Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 april 2018

Bolke Koster nieuwe voorzitter branchevereniging NPN

Bolke Koster (Vitals) is tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 april geïnstalleerd als nieuwe bestuursvoorzitter van NPN. Hij neemt de leiding over van Mischa Strijder (Nutramin), die de afgelopen 12 jaar de functie bij de branchevereniging voor voedingssupplementen bekleedde. In het bestuur zitten afgevaardigden van ruim honderd bedrijven die bij NPN zijn aangesloten. Strijder verlaat na 15 jaar het bestuur. Bart Gaarenstroom (DuSart Pharma) treedt toe. Dit meldt NPN in een persbericht aan Careality.

Het NPN bestuur, dat een afspiegeling is van aangesloten bedrijven uit de voedingssupplementenbranche, gaat met veel ambitie nieuwe uitdagingen aan. NPN voorzitter Koster licht een belangrijk punt uit de visie voor de komende jaren toe: “We hopen beter te kunnen aanhaken bij de grote trend naar een betere gezondheid door middel van een gezondere leefstijl en voeding. We streven naar een breder bewustzijn van de belangrijke rol die hoogwaardige supplementen kunnen spelen bij die behoefte. Ik verwacht dat innovaties van grote grondstofleveranciers zullen leiden tot een grotere verscheidenheid aan supplementen voor een breed publiek. De groei van het aanbod van betrouwbare merken via internet en een grotere populariteit van vitaminen, mineralen en andere stoffen zullen doorzetten. Voor veel mensen kan de inzet van supplementen, als aanvulling op gezonde voeding, leiden tot een betere kwaliteit van leven. Dat gun je iedereen.”

Bredere inzet van supplementen
Saskia Geurts, directeur van brancheorganisatie NPN en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken streeft naar een goede informatievoorziening voor gebruikers, zorgprofessionals en overheid. Ze onderschrijft het nut van een bredere inzet van vitamines, mineralen en overige supplementen: “Preventief bij gezonde personen, maar ook bij mensen die ziek zijn, chronisch medicijnen slikken, of last hebben van ouderdomsverschijnselen is nog veel gezondheidswinst te behalen. Denk aan suppletie binnen de zorg om de gezondheid van patiënten te verbeteren, maar ook aan meer bewustwording van het nut van suppletie bij artsen en apothekers. Daar heeft iedereen uiteindelijk profijt van.”

NPN bestuur per 12/4/18:

  • Bolke Koster (Vitals Voedingssupplementen)   voorzitter
  • Bart Gaarenstroom (DuSart Pharma)               portefeuille volgt
  • Marjan Strijland (Teva Nederland)                     zelfregulering
  • Maarten Pekelharing (Winclove)                       wetenschap
  • Jan Bouwman ( Holland Pharma)                     penningmeester
  • Karen Draisma (New Care Supplements)         communicatie
  • Freek Cuypers (Microz)                                      ledencontact

Foto: bron NPN. NPN bestuur v.l.n.r.: Freek Cuypers, Marjan Strijland, Bart Gaarenstroom, Karen Draisma, Maarten Pekelharing en Bolke Koster (NB: Jan Bouwman ontbreekt)


Deel dit bericht:


Careality