Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 mei 2018

Wattenstaafjes in de ban door Europese Commissie

Om de enorme berg plastic afval terug te dringen komt er een richtlijn van de Europese Commissie om het gebruik van plastic, waaronder wattenstaafjes terug te dringen. Eind mei wordt een uitwerking van het verbod verwacht waarbij plastic voor eenmalig gebruik moet worden verboden. Difrax levert al 50 jaar volledig biologisch afbreekbare wattenstaafjes die zijn vervaardigd van hout en katoen en loopt hiermee op dit besluit vooruit. Zo schrijft Difrax in een persbericht aan Careality.

Plastic weggooimateriaal terugdringen
Naast wattenstaafjes wil Europa ook een verbod op plastic bekers, flessendoppen en rietjes. Er is gekeken naar plastic materiaal dat veelvuldig maar vaak eenmalig wordt gebruikt. Voor het schoonmaken van babyoortjes worden wattenstaafjes vaak gebruikt bij de babyverzorging. Veel fabrikanten  zullen dus op zoek moeten naar alternatieven.

Wattenstaafjes van 100% katoen
De Difrax wattenstaafjes zijn voorzien van 100% katoenen wattenbolletjes die pluizen voorkomen. Het wattenstaafje is van zeer stevig hout gemaakt en is makkelijk biologisch afbreekbaar. De wattenstaafjes zijn veilig voor het reinigen van baby’s oortjes en neusje.  “Het was ooit het eerste product dat mijn ouders op de markt brachten. Inmiddels is het gebruik van wattenstokjes bij de verzorging van je baby niet meer weg te denken” aldus Vivienne van Eijkelenborg, zakenvrouw van het jaar 2016 en eigenaresse van Difrax. Difrax wattenstaafjes worden wereldwijd verkocht en Difrax loopt hiermee voorop. Difrax wattenstaafjes zijn verkrijgbaar via bol.com, DA drogisterijen en difrax.com. Adviesprijs €5,29 per 100 stuks.


Deel dit bericht:


Careality