Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
10 mei 2018

Consument gebruikt meer zelfzorgmiddelen bij griep en verkoudheid

Sinds 1992 is het maar een paar keer voorgekomen dat de jaarlijkse griepepidemie langer duurt dan 9 weken. Met ruim 18 weken zit de griepepidemie van 2017/2018 in de top drie van langst durende epidemieën. Omdat griep en verkoudheid bij de meeste mensen vanzelf weer overgaan, is het vooral zaak om de symptomen te behandelen. Dit schrijft Neprofarm in hun digitale nieuwsbrief ‘Zelfzorg Nieuws’ van Mei 2018 | Editie 4.

Zelfzorgmiddelen zijn veilig en effectief bij verschijnselen als hoesten, loopneus, keelpijn, hoofdpijn of spierpijn. De verkoop van griep- en verkoudsheidsgerelateerde zelfzorgmiddelen is door de langdurende griepepidemie dan ook flink hoger dan in andere jaren. Vergeleken met 2016/2017, toen de griepepidemie 11 weken duurde, werden in de maanden december tot en met februari gemiddeld 14 procent meer zelfzorgmiddelen verkocht. Dit blijkt uit de Winterbarometer van marktonderzoeksbureau IQVIA. De cijfers hebben betrekking op middelen in de segmenten hoest, griep en verkoudheid, neusverkoudheid, weerstand, vitaminen en pijnstillers.

(foto: archief Careality)


Deel dit bericht:


Careality