Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 mei 2018

BeSuRe Nederland introduceert vernieuwde 3D EM artikelbeveiliging

BeSuRe Nederland is begonnen met de eerste installaties van de nieuwe TAGIT 3D EM-systemen. Daarmee hebben drogisterijen en parfumerieën en gezondheidswinkels weer een goed alternatief voor de veelal verouderde METO systemen die al enkele jaren uit productie zijn. Dit meldt BeSuRe Nederland in een persbericht aan Careality.

TAGIT is een multinationale fabrikant van EM-systemen en beveiligingslabels. Zij hebben de EM-technologie verder ontwikkeld en verbeterd. Door de gepatenteerde 3D-technologie worden labels in alle richtingen gedetecteerd. Zelfs beveiligde producten in rooftassen.

“Er zijn veel voordelen voor een drogisterij of parfumerie om te kiezen voor EM-systemen,” zegt directeur Paul van den Berg van BeSuRe Nederland (foto). “Veel ondernemers die de afgelopen jaren hebben gekozen voor een RF-systeem hebben inmiddels ontdekt dat er nogal wat nadelen kleven aan deze systemen. Artikelen die metaal bevatten kunnen daarmee niet worden beveiligd. Zelfs een product in een metallic verpakking is met RF-labels niet te beveiligen, ook niet als je het label op de verpakking  plakt. Bovendien zijn de etiketten nogal lastig aan te brengen en nadrukkelijk aanwezig op het product, wat stoort in de productpresentatie in de winkel. En ook AM-systemen hebben ook de nodige nadelen bij het aanbrengen van beveiliging.”

“Deze problemen zijn er niet met EM-systemen,” vervolgt Van den Berg. “Bovendien is het een vertrouwd systeem in de drogisterij en is er tientallen decennia lang niet zonder reden gekozen voor dit systeem. Persoonlijk vindt ik dat EM altijd het beste systeem voor de branche is geweest. De vernieuwde technologie met 3D detectie maakt het systeem nu nóg beter. Etiketten zijn in allerlei soorten en formaten verkrijg-
baar en kunnen discreet aangebracht worden op of in een product. Daarbij moet de ondernemer er altijd van bewust blijven dat het bij artikelbeveiliging niet altijd gaat om de grootste doorgang en het kleinste etiket, maar om hoe artikelen het beste tegen winkeldieven beveiligd worden. Dus vaak is het beter om een iets groter (langer) label te gebruiken om de detectie en pakkans te vergroten. Eerlijke voorlichting daarover staat bij ons voorop want het belangrijkste is dat een ondernemer en medewerkers vertrouwen in een systeem kunnen hebben. En daarbij hebben we ook nog eens goed nagedacht over wat voor uitstraling een systeem in een winkel heeft en wij kunnen desgewenst de uitvoering voor klant aanpassen in kleur en hoogte. Elke antenne wordt per opdracht voor de klant op maat geproduceerd.”

De systemen zijn in de Benelux leverbaar in een tweetal uitvoeringen die technisch gelijk zijn, maar in uitvoering verschillen: De Fortuna en de Premium Light.

De Fortuna is een kunststof antenne met een groot mediapanel waarop belettering of bedrukking aangebracht kan worden. De Premium Light is een doorzichtig plexiglas antenne die exclusief voor de Benelux is uitgevoerd met een prachtig Carbon-folie die de antennes ook voor het zicht een echte aanwinst maakt voor uw winkel (zie foto).

www.besure-nl.com


Deel dit bericht:


Careality