Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
22 mei 2018

Ladival lanceert insmeergame Smeer ‘m

Ladival Zonbescherming heeft de eerste insmeergame van Nederland gelanceerd, genaamd Smeer ‘m. Een speciale app die de jongste basisschoolkinderen spelenderwijs bewust maakt van de gevaren van de zon en leert hoe ze zich daartegen kunnen beschermen. Smeer ‘m werkt op het digiboard, smartboard, de tablet en de smartphone. Kinderen kunnen thuis en in de klas oefenen en laten zien hoe goed ze kunnen smeren. Als ze een plekje vergeten zijn, dan merken mascottes Brom & Brul dat meteen! Zo schrijft Ladival in een persbericht aan Careality.

Ladival maakt zich al jaren sterk om zonbescherming een vast onderdeel van het schoolprogramma te maken en ontwikkelt daarvoor belangenloos geanimeerde materialen. Bescherming is belangrijk, want de kinderhuid is nog volop in ontwikkeling en daardoor extra kwetsbaar. Even smeren voor het buitenspelen, voorkomt zonneschade.

In de afgelopen jaren heeft Ladival met de campagne Samen Smeren honderden kleuterklassen aan het smeren gekregen. Aangemoedigd door Brom en Brul, en geholpen door lespakketten met flyers, stickers, smeerdiploma’s en duizenden gratis Ladival-flacons SPF 30 en SPF 50, werden klasgenootjes zonmaatjes en was het insmeren van de hele klas zo gepiept. Samen Smeren is een groot succes – vorig jaar deden er ruim 2.000 scholen mee – en dit jaar pakt Ladival het nóg groter aan.

Samen Smeren
Goed smeren kun je niet vroeg genoeg leren. Met de ontwikkeling van de Smeer ‘m Game en de langlopende kleuterklascampagne Samen Smeren neemt Ladival het voortouw om het belang van goede zonbescherming al vroeg duidelijk te maken.

Speel de game op samensmeren.nl. Tevens vindt u er bruikbare informatie en kunt u al het Samen Smeren-lesmateriaal downloaden.

Bezoek Ladival.nl voor info over Ladival zonbescherming
Ook dit jaar doneert Ladival per verkochte flacon voor de kinderhuid
€ 1,- aan KWF Kankerbestrijding voor onderzoek naar huidkanker.


Deel dit bericht:


Careality