Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
15 juni 2018

Besluit over vitaminen, mineralen en paracetamol

Middelen die kunnen worden voorgeschreven door een arts, maar ook zonder recept te koop zijn bij supermarkten, drogisten en apotheken worden per 2019 niet meer vergoed via de basisverzekering.

Het gaat onder andere om paracetamol, voedingssupplementen, vitaminen en mineralen, zoals vitamine D, kalktabletten en foliumzuur. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) neemt daarmee het advies over van Zorginstituut Nederland, dat al sinds 2016 staat. Dit schrijft branche-
vereniging Neprofarm in hun digitale nieuwsbrief  ‘Zelfzorg Nieuws’ Juni 2018 | Editie 5.

Door de nieuwe maatregelen wordt 20 miljoen euro bespaard. Een druppel op de gloeiende plaat van de gezondheidszorg, zegt de minister, ‘maar er komen nog heel veel meer druppeltjes’. Het geld wordt volgens hem gebruikt om patiënten te ontzien die veel moeten bijbetalen voor bepaalde geneesmiddelen, zoals ADHD-medicijnen.

Op 27 juni wordt het voorstel in de Tweede Kamer besproken.

(foto’s: archief Careality)


Deel dit bericht:


Careality