Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
20 juni 2018

Alles over zonbescherming morgenavond in online KWF-programma ‘Vraag Vandaag’

Morgen 21 juni, de dag dat de zomer start, staat het online live nieuwsprogramma ‘Vraag Vandaag’ in het teken van huidkanker, verstandig zonnen en nieuwe ontwikkelingen in kankeronderzoek. BN-ers gaan op stage bij kankeronderzoekers en kijkers thuis kunnen vragen stellen aan een deskundig panel.

Presentatrice Anouk Smulders gaat langs bij een dermatoloog om meer te weten te komen over wat de zon met je huid doet. Daarnaast nemen zanger Tommie Christiaan en zangeres Do een kijkje in het laboratorium bij toponderzoekers die meer vertellen over twee belangrijke doorbraken in onderzoek: immunotherapie en lichtgevoelige medicijnen.

‘Vraag Vandaag’ wordt gepresenteerd door KWF-ambassadeurs Mirella van Markus (SBS–presentatrice) en Dennis Wilt (weerman RTL Nieuws).

Mirella van Markus: ‘Mijn opa had huidkanker, bij mijn vader zijn net plekjes weg gehaald. Het zit in de familie. Ik ben als kind veel verbrand, insmeren was nog niet zo’n big deal. Nu ik zelf twee kindjes heb, ben ik mij extra bewust van de gevaren.’

Zonnen: feiten en fabels

55.000 Nederlanders kregen afgelopen jaar de diagnose huidkanker en daarmee is het de meest voorkomende vorm van kanker in ons land. Zonverbranding is één van de grootste risicofactoren en kinderen zijn extra kwetsbaar voor de gevolgen van blootstelling aan de zon. Ernstige verbranding in de jeugd verdubbelt de kans dat ze op latere leeftijd melanoom, een ernstige vorm van huidkanker, krijgen.(cijfers IKNL)

Naast de stages zijn er tips voor verstandig zonnen  en wordt antwoord gegeven op vragen als: Zijn de goedkopere merken zonnebrand net zo goed als de duurdere? Zitten er in zonnebrand kankerverwekkende stoffen? Hoe meer zonlicht, hoe meer vitamine D?

‘Vraag Vandaag’ is morgen 21 juni live te zien vanaf 19.30 uur via de Facebook pagina van KWF Kankerbestrijding en www.kwf.nl. Stel je vraag aan deskundigen tussen 19:30 en 21:00 uur.

(beelden: kwf.nl)


Deel dit bericht:


Careality