Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
13 augustus 2018

Condooms voor vrouwen, alternatief voor anticonceptie?

Meer genieten, optimale bescherming. Zo luidt de slogan van het merk FC2 vrouwencondoom Het zusje van het condoom voor mannen is minder gangbaar in gebruik, maar kan voor sommige vrouwen en hun partners een alternatief zijn. Dat meldt leverancier Mediphos OTC Consumer Health BV in een persbericht aan Careality.

“Met een vrouwencondoom neemt de vrouw zelf de controle , in plaats van afhankelijk te zijn van een herencondoom en van de man om dat mee te brengen”, zegt René van der Mark, sales en  marketing director bij Mediphos OTC Consumer Health B.V., dat onder meer het vrouwencondoom FC2 verkoopt. Ze zijn nog niet zo populair als ‘gewone’ condooms, en volgens Van der Mark bestaat er ook maar een handvol merken vrouwencondooms. Toch hebben ze volgens hem verschillende voordelen.

Voordelen
Het grootste voordeel van het FC2 vrouwencondoom ligt in het feit dat het latex-vrij is, in plaats daarvan is het van een synthetisch rubber gemaakt dat Nitrile heet. Hoewel dit misschien niet sexy klinkt brengt het vele voordelen met zich mee! Zo kunnen mensen met een latex allergie of gevoeligheid nog steeds een condoom gebruiken. Daarnaast voelt het condoom veel natuurlijker aan omdat het de lichaamswarmte verspreid, en is het ook nog eens geurloos. Wat ook fijn is, is dat het materiaal zowel op olie als op water-gebaseerde glijmiddelen aan kan, terwijl een latexcondoom scheurt wanneer het met olie in aanraking komt. Het FC2 vrouwencondoom voelt dus natuurlijker, is sterker, en ook nog eens hypoallergeen. Het hypoallergene materiaal zorgt er ook voor dat het vrouwencondoom eventueel al enkele uren van te voren ingebracht kan worden. Zo wordt het ‘moment’ ook niet verpest.

“Het vrouwencondoom bestaat uit een binnenste en een buitenste ring, met daartussen nitrile rubber die de wanden van de vagina bedekt. De plastic ring breng je in de vagina in, de  zachte ring plaats je over de buitenste schaamlippen. Het voordeel daarvan is dat bij juist gebruik ook die plek beter beschermd is tegen soa’s. Ons vrouwencondoom is daarnaast dunner dan sommige herencondooms, waardoor het gevoel tijdens de seks kan verbeteren.”

Na de seks kun je voorzichtig het vrouwencondoom verwijderen. “Hierbij pak je de buitenste ring beet en draai je die een kwartslag zodat de inhoud wordt afgesloten. Je kunt het condoom vervolgens uit de vagina trekken. Vrouwencondooms zijn onder meer verkrijgbaar via de groothandel of bij Mediphos OTC Consumer Health BV.

Goed om te weten: Het vrouwencondoom is 1% veiliger dan het mannencondoom. FC2 is een Medisch hulpmiddel klasse III en volledig FDA approved.

FC2 FemaleCondom
Detailhandelprijs excl. BTW: €4,14, Consumentenprijs incl. BTW: €6,75


Deel dit bericht:


Careality