Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 augustus 2018

Vision Healthcare breidt merkportefeuille uit door overname van Midalgan, Bexedyl en Ostrin

Vision Healthcare heeft overeenstemming bereikt met het Belgische bedrijf Qualiphar NV over de overname van een aantal merken waarvan Midalgan, een assortiment bestaande uit zalven met opwarming- en verkoelingseffecten voor vermoeide, stramme, stijve of koude spieren, het belangrijkste product is. Midalgan is een sterk en bekend merk in de drogisterij- en apotheekmarkt in Nederland. De drie belangrijkste producten hebben een substantiële gecombineerde jaarlijkse omzet met groeipotentieel. Bexedyl, een neus/ogen-reinigend medisch hulpmiddel en Ostrin, een voedingssupplement van oesterextract, zijn merken van hoge kwaliteit met een specifieke focus op gespecialiseerde verkoopkanalen binnen Nederland.


Tot nu toe worden de merken met succes gedistribueerd in Nederland door Remark, een 100% dochteronderneming van Vision Healthcare. De overname van Midalgan past in de strategie van Vision Healthcare om een toonaangevend Europese merk- en omnichannel speler te worden in de consumenten markt. Het toevoegen van Midalgan, Bexedyl en Ostrin aan de merkportfolio van Vision Healthcare zal verder bijdragen aan de algehele marktpositie en winstgevendheid van de groep.

Yvan Vindevogel, CEO van Vision Healthcare zegt: “De acquisitie van deze merken, waarvan Midalgan het grootste aandeel vertegenwoordigt, past in de ambitie van Vision Healthcare om haar marktpositie en aanwezigheid in haar core regio’s te versterken. We zijn erg enthousiast dat we deze producten in Nederland verder kunnen ondersteunen en ontwikkelen. Deze transactie zal Remark en Vision Healthcare als een groep ten goede komen. ”

Hayo Meijer, Managing Director van Remark zegt: “Ik ben erg trots om Midalgan, Bexedyl en Ostrin toe te voegen aan ons portfolio van eigen merken. Eigenaar zijn van deze merken zal ons in staat stellen om verder te focussen, versterken en ontwikkelen van onze marktpositie in Nederland. Als distributeur van Midalgan hebben we actief bijgedragen aan de positionering van Midalgan als marktleider in Nederland in zijn categorie. En als eigenaar zullen wij de prestaties en het marktaandeel nu verder ontwikkelen.”


Deel dit bericht:


Careality