Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
28 augustus 2018

Listerine® introduceert Nightly Reset

De meest effectieve bescherming tegen cariës en parodontitis is een regelmatige mondhygiëne, vooral vóór het slapengaan. Door de verminderde speekselproductie in de nacht – en daarmee een verminderde bescherming – kunnen bacteriën zich in de mondholte nog meer vermenigvuldigen en het tandglazuur aantasten. Om te voorkomen dat bacteriën meer gaan groeien en biofilms vormen, is een geschikte avondroutine voor tandverzorging belangrijk. De basis voor een optimale preventie is een effectieve controle over de biofilm, zoals door de drievoudige profylaxe van tandenpoetsen, flossen en mondspoeling. Listerine® introduceert Nightly Reset™, met innoverende formule vanaf augustus. De Rapid-FusionTM-technologie remineraliseert het tandglazuur. Een aanpassing van het fluorgehalte in Listerine Nightly Reset tot 450 ppm fluor[1] verbetert de bescherming tegen cariës voor sterkere tanden. Dit meldt leverancier Johnsen & Jonsumer Consumer in een persbericht aan Careality.

Rapid-FusionTM-technologie remineraliseert het tandglazuur
Sterker tandglazuur helpt om te beschermen tegen cariës en tandsteen. Tandglazuur bestaat uit miljoenen mineraalkristallen, die in zuilen naast elkaar geschikt zijn. Hoewel dit de hardste substantie is in het menselijke lichaam, is tandglazuur niet onaantastbaar en kan het dagelijks door suikerzuren gedemineraliseerd worden. De nieuwe Listerine Nightly Reset bestrijdt ’s nachts de sporen van de dag. Daarbij worden de tanden – zonder tussentijdse aantasting door eten en drinken – ’s nachts geremineraliseerd. Laboratoriumonderzoeken bewijzen dat Listerine Nightly Reset de tanden 6,3 maal sterker remineraliseert dan tandenpoetsen met een fluorhoudende tandpasta alleen.[2]

De Rapid-FusionTM-technologie in Listerine Nightly Reset zorgt dat fluor zich tijdens het spoelen snel met mineralen in de mondholte tot miljoenen mineraaldepots op het tandoppervlak verbindt. Tijdens het slapen lossen deze afzettingen op. Het vrijgekomen fluor vult de verzwakte, gedemineraliseerde tandglazuurvoorraden aan. Hierdoor ontstaat een nieuw sterk en zuurresistent beschermend schild op het tandoppervlak. Op deze wijze remineraliseert en versterkt Listerine Nightly Reset het tandglazuur tijdens de nacht.

Listerine Nightly Reset: Het hoogste fluorgehalte van de Listerine-reeks[3] voor de versterking van het tandoppervlak tijdens de nacht
Fluor komt in de natuur en in het lichaam voor. Het heeft een bekend gunstig effect op het tandglazuur. Om na het tandenpoetsen het verhoogde fluorgehalte te behouden, helpen fluorhoudende mondspoelingen.[i] In verschillende studies kon aangetoond worden dat de pH de opname van fluor in het email beïnvloedt en dat er bij een lage pH meer fluor wordt opgenomen.[ii],[iii] Door de lage pH (4,2) in deze Listerine-bereiding neemt de tand meer fluor op dan bij bereidingen met een hogere pH en deze is dan ook bijzonder effectief. Voor de versterking van het tandoppervlak in de nacht werd het fluorgehalte van Listerine Nightly Reset verhoogd tot 450 ppmF. Spoelen met een gefluoreerde mondspoeling is dus een belangrijke maatregel om de sterkte van het tandoppervlak ’s nachts te herstellen en de bescherming tegen cariës te ondersteunen.

Voor meer informatie over Listerine: www.listerine.nl
[1] 450 ppmF in Listerine Nightly Reset vs. 220 ppmF in Listerine Total Care.
[2] na 20 dagen bij 1x daags gebruik, Interne studie, Oktober 2017.
[3] 450 ppmF in Listerine Nightly Reset vs. 220 ppmF in Listerine Total Care.

[i] Duckworth RM et al. Effect of rinsing with mouthwashes after brushing with a fluoridated toothpaste on salivary fluoride concentration. Caries Res 2009; 43: 391-396.391-396.
[ii] Friberger P. The effect of pH upon fluoride uptake in intact enamel. The effect of pH upon fluoride uptake in intact enamel. Scand J Dent Res 1975; 83: 339-344.
[iii] Delbem ACB et al. Anticariogenic potential of acidulate solutions with low fluoride concentration. J Appl Oral Sci 2006; 14: 233-237.


Deel dit bericht:


Careality